1 Οκτωβρίου.

Καλό μήνα σε όλους.

Λίγοι ίσως ξέρουν ότι σήμερα είναι ημέρα των γηρατειών.
Είχαμε προγραμματίσει κάτι για σήμερα που να είναι αφιερωμένο σε όλους τους γερόντους και τις γερόντισες αλλά πρακτικά κατέστη αδύνατο.
Θα το ενεργήσουμε οσονούπω.
Ήδη θα σας ανακοινωθεί εντος των επόμενων ωρών.

Όλοι χωράμε για να βοηθήσουμε πρακτικά τους συνανθρώπους μας. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουμε και εμείς στην ηλικία των γερόντων. Όπως και νά’χει οφείλουμε πολλά στην Τρίτη ηλικία .

Παρακάτω εικόνα ίσως μας θυμίζει πόσες φορές μας έχουνε υπηρετήσει και μας υπηρετούν ακόμα

Η Ιστορία της Ελλάδος έχει δείξει ότι όποτε χρειάστηκε παρα το περασμένο της ηλικίας τους ήταν παρόντες. Παντού. Μέχρι και σε πολέμους βρίσκονταν στα μετόπισθεν και βοηθούσαν. Δεν είναι λίγες οι φορές που σε συζητήσεις αναφερόμαστε και λέμε για την κράση των παλαιότερων ανθρώπων ,την δύναμη και την αντοχή τους είτε την σωματική ειτε την ψυχική. Φτάνοντας όμως στο σήμερα πολλές φορές τους ξεχνούμε, παρότι βρίσκονται αναμεσά μας.

Μέσα στην λήθη και τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής που μας ταλανίζουν, εμείς πάντα θα βρίσκουμε την ευκαιρία να επανερχόμαστε προς τα γηρατειά, να τα βοηθάμε,να τα στηρίζουμε και κυρίως να τους θυμίζουμε ότι δεν είναι κάτι περιττό στην κοινωνία. Πλέον απαρτίζουν κατηγορία ευπαθών ομάδων οπότε πολύ πιο εύκολα μπορούν να γίνουν στόχοι. Στόχοι εκμετάλλευσης ,εξαπάτησης ,κλοπών ,ακόμα και ληστειών δηλαδή κλοπών με χρήση βίας.


Υπάρχουμε και εμείς όμως που έχουμε κάνει ήδη τέτοιες δράσεις και άλλοι που στο μέλλον με αντίστοιχες δράσεις θα τους δώσουμε χαρά αλλά και ιδίως πρακτικές συμβουλές αυτοάμυνας αυτοπροστασίας εύκολα προσαρμόσιμες στον καθένα. Αφορά την σωματική Ακεραιότητα και την ασφάλεια τους γενικότερα..


Stay tuned.

Total Views: 752Daily Views: 1

Σχετικά Άρθρα

One Comment

  1. Τσιτούρης Γιώργος 01/10/2022 at 17:18 - Reply

    Λέει μία παροιμία εκεί που ήσουν ήμουνα και εδώ που είμαι θα ρθεις
    Μόνο μία ευγενική ψυχή με ήθος που είχα την τιμή, κακά τα ψέματα ως μεσήλικας να με δεχτεί με πολύ αγάπη
    Και με μια ανωτερότητα και προσέγγιση
    Οι πολεμικές σχολές δεν βγάζουνε ανθρώπους να βαράνε τον κόσμο προστατεύουν τον εαυτό τους έτσι μαθαίνει να προστατεύουμε τους γύρους συνανθρώπους

Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα Νέα της Σχολής & Προσφορές μας.