Ίσως να ασκείστε πολεμικές τέχνες και να σκέφτεστε να εντάξετε και τα παιδιά σας σε αυτού του είδους προπόνησης.
Ή ίσως τα παιδιά σας έχουν ήδη εγγραφεί σε ένα μάθημα πολεμικών τεχνών και αναρωτιέστε αν ήταν ωραίο να συμμετάσχετε μαζί τους για να αποκτήσουν κάποιες δεξιότητες αυτοάμυνας.
Φανταστική ιδέα θα λέγαμε εμείς και πρέπει οπωσδήποτε να προπονηθείτε μαζί ως οικογένεια!
Εκτός από το να αποκτήσετε τις απαραίτητες δεξιότητες για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, η γυμναστική με τα παιδιά σας είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε δραστήριοι και να μεγαλώσετε μαζί ως οικογένεια.

Η συμπροπόνηση γονέων και παιδιών έχει πολλές ευεργετικές ικανότητες και για τις δύο πλευρές:
1. Είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα ενίσχυσης του οικογενειακού δεσμού. Λόγω των πολλών καθημερινών υποχρεώσεων, τείνουμε να παραμελούμε την οικογένειά μας και δεν περνάμε αρκετό ποιοτικό χρόνο μαζί.
2. Βοηθά όλη την οικογένεια να αποκτήσει εξαιρετική φόρμα. Το ταξίδι στις πολεμικές τέχνες είναι πιο διασκεδαστικό από μία απλή βόλτα.Δίνει χρόνο για δέσιμο με τα παιδιά σας και εκπαίδευση πολεμικών τεχνών μαζί θα βοηθά την οικογένεια να γίνει πιο δυνατή.Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικογένειά σας θα αποκομίσει φυσικά οφέλη, όπως καλύτερη ευελιξία και μεγαλύτερη δύναμη. Όλοι θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και θα είστε σε θέση να παραμείνετε συγκεντρωμένοι. Επιπλέον, οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται από τον εγκέφαλό σας καθώς προπονείστε όλοι θα τονώσουν τη διάθεσή σας.
3. Ενισχύει τη σχέση σας με τα μέλη της οικογένειας. Ο χρόνος που προπονήστε μαζί με τα παιδιά σας, είναι επίσης χρόνος οικογενειακού δεσμού. Άλλωστε, μια οικογένεια που προπονείται μαζί, μένει μαζί! Αυτό συμβαίνει γιατί είστε όλοι εκεί ο ένας για τον άλλον, για να γιορτάσετε τις μικρές νίκες και να επευφημείτε ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ή ίσως, απλά να είστε εκεί για να εθαρρύνετε ο ένας τον άλλον όταν πιέζεται σε δύσκολες στιγμές.
4. Είναι ένας καλός τρόπος να εργαστείτε μαζί για την επίτευξη των στόχων. Εκτός από την εκπαίδευση, εσείς και τα παιδιά σας μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον με πολύπλοκες τεχνικές και να προχωρήσετε μαζί.Σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που κάποιος (ίσως και εσείς!) νιώθει τεμπέλης ή δεν έχει κίνητρο να προπονηθεί. Ως εκ τούτου, τα μέλη της οικογένειάς σας μπορούν να εθαρρύνουν το ένα το άλλο και φυσικά να εθαρρύνουν τα άτομα που δεν έχουν κίνητρα να συμβαδίσουν με την εκπαίδευση. Επίσης, μπορείτε όλοι μαζί να εργαστείτε για την επίτευξη των στόχων φυσικής κατάστασης.
5. Εθαρρύνει τον υγιή ανταγωνισμό.Το karate και το jiu jitsu, δίνουν τη δυνατότητα σε ένα μικρότερο άτομο να ξεπεράσει έναν μεγαλύτερο, ισχυρότερο αντίπαλο.Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση των πολεμικών τεχνών μαζί με την οικογένειά σας θα δημιουργούσε έναν υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των παιδιών σας, και ίσως ακόμη και για εσάς και το άλλο σας μισό.Αν και είναι διασκεδαστικό να ανταγωνίζεστε ο ένας τον άλλον, σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η συνεχής αυτοβελτίωση. Έτσι θα εργαστείτε όλοι μαζί για να γίνετε καλύτεροι και τελικά να γίνετε οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού σας – όχι μόνο ως πολεμικοί καλλιτέχνες, αλλά και ως άνθρωποι.Το καλύτερο μέρος της προπόνησης μαζί ως οικογένεια είναι ότι θα είστε πάντα ο ένας στην ομάδα του άλλου και ό,τι κι αν γίνει, θα έχετε ο ένας την πλάτη του άλλου. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από την οικογένειά σας, οπότε γιατί να μην ξεκινήσετε την προπόνηση μαζί; Ποιος ξέρει, μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε έναν ακλόνητο δεσμό με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
6. Σχηματίζει Ομόλογα. Οι συναισθηματικοί δεσμοί μεταξύ των μελών της οικογένειας ενισχύονται όταν προπονούνται μαζί στις πολεμικές τέχνες. Μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με το να φάμε οικογενειακό δείπνο στο σπίτι. Τα μαθήματα πολεμικών τεχνών είναι εξίσου αποτελεσματικά στη δημιουργία υγιών σχέσεων μεταξύ των μελών της οικογένειας.Οι οικογένειες απορροφούν το ίδιο υλικό κατά τη διάρκεια μαθημάτων πολεμικών τεχνών όπου οι γονείς κλωτσούν και ρίχνουν γροθιές με τα παιδιά τους. Το δέσιμο μέσω κοινών δραστηριοτήτων είναι πολύ πιο ουσιαστικό και εντυπωσιακό από ό,τι όταν οι γονείς συζητούν βιντεοπαιχνίδια ή κάνουν τυχαίες ερωτήσεις σχετικά με τις σχολικές εργασίες των παιδιών τους.Καθώς αναπτύσσονται άρρηκτοι δεσμοί ενώ όλη η οικογένεια συμμετέχει σε μαθήματα πολεμικών τεχνών, δημιουργούνται ταυτόχρονα και ισόβιες αναμνήσεις για κάθε μέλος της οικογένειας. Μόλις τα παιδιά ενηλικιωθούν, θα έχουν όμορφες αναμνήσεις για τον κοινό χρόνο που πέρασαν με τους γονείς τους.Αυτές οι ακλόνητες αναμνήσεις σφυρηλατούνται καθώς η μαμά ή ο μπαμπάς βοηθούν έναν γιο ή μια κόρη να αναπτύξει πλήρως τις δυνατότητές του/της ενώ εκπληρώνει τις αυστηρές αλλά ικανοποιητικές απαιτήσεις της μελέτης των πολεμικών τεχνών. Οι γονείς επικεντρώνονται στην εκπαίδευση για μαύρες ζώνες μαζί με τα παιδιά τους, κάτι που είναι μια αξέχαστη, θετική εμπειρία.
7. Βελτιώνει την απόδοση.Ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα του οικογενειακού χρόνου κατά την εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες είναι ότι τα ωφέλιμα οφέλη εκτείνονται πέρα από τα μαθήματα. Τα μικρά παιδιά έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο ως αποτέλεσμα της ανακάλυψης της σημασίας της μάθησης. Γίνονται επίσης ικανοί σε ομαδικά προσανατολισμένα έργα.Όπως τα παιδιά μαθαίνουν για την ομαδική εργασία και βελτιώνουν την αυτοπεποίθησή τους μέσω των μαθημάτων πολεμικών τεχνών, οι γονείς αποκτούν θετικές διαπροσωπικές δεξιότητες. Η άσκηση υγιών αλληλεπιδράσεων με την οικογένεια είναι απαραίτητη για την εφαρμογή τους σε σχέσεις εκτός της οικογενειακής μονάδας. Η ομαδική εργασία χτίζεται στα μαθήματα πολεμικών τεχνών.Πρόσθετα επιτεύγματα που σχετίζονται με την απόδοση που προκύπτουν από τη συμμετοχή σε μαθήματα πολεμικών τεχνών περιλαμβάνουν βελτιωμένη εστίαση και συγκέντρωση τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Οι μικροί μαθητές μαθαίνουν επίσης να σέβονται τις αυθεντίες, όπως οι γονείς τους, κάτι που είναι ένα από τα πολλά ευεργετικά αποτελέσματα της εκπαίδευσης πολεμικών τεχνών.Τα μαθήματα πολεμικών τεχνών βελτιώνουν σημαντικά τη φυσική κατάσταση τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους. Τα ποσοστά παχυσαρκίας είναι υψηλά. Η συμμετοχή σε σωματικές δραστηριότητες μέσω των πολεμικών τεχνών συμβάλλει στη μείωση των πιθανοτήτων των ενηλίκων και των παιδιών τους να υποκύψουν σε προκλήσεις σωματικής ή ψυχικής υγείας.Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό των πολεμικών τεχνών είναι ότι οι μαθητές προπονούνται οποιαδήποτε μέρα του χρόνου. Σε αντίθεση με ορισμένες δραστηριότητες, η εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες είναι μια δραστηριότητα όλο το χρόνο. Όταν οι οικογένειες μαθαίνουν μαζί τις πολεμικές τέχνες, συνεχίζουν όλο το χρόνο και για αρκετά χρόνια, ενώ απολαμβάνουν τα σωματικά και ψυχικά οφέλη.
8. Ανακουφίζει από το άγχος. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ενήλικες βιώνουν στρες που προκύπτουν από καταστάσεις που σχετίζονται με την εργασία, για παράδειγμα. Αλλά και τα παιδιά νιώθουν φόβο και απογοήτευση, όπως στο σχολείο. Η εξάσκηση στην αυτοάμυνα μετά τη δουλειά και μετά το σχολείο είναι μια σημαντική καταπολέμηση του άγχους τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά τους.Ακολουθώντας έντονες ασκήσεις στα μαθήματα πολεμικών τεχνών, οι γονείς και τα παιδιά τους μαθαίνουν να χειρίζονται κατάλληλα μαζί τις απογοητεύσεις και το άγχος που σχετίζονται με την εργασία ή το σχολείο. Τα συναισθήματα εξασκούνται και αντιμετωπίζονται στο ασφαλές περιβάλλον των κέντρων εκπαίδευσης πολεμικών τεχνών. Οι μαθητές μεγαλώνουν νοητικά.Ως αποτέλεσμα της εξάσκησης συναισθημάτων, όπως ο θυμός, ο φόβος και το άγχος, στον εποικοδομητικό χώρο μιας σχολής πολεμικών τεχνών, οι μαθητές είναι λιγότερο πιθανό να έχουν προβλήματα συμπεριφοράς. Καθώς οι ασκούμενοι στις πολεμικές τέχνες τεντώνουν τα άκρα τους, τεντώνουν επίσης τις νοητικές τους ικανότητες – οδηγώντας σε μια πιο πλούσια ζωή.
9. Τα παιδιά μιμούνται τους ενήλικες. Υπάρχει πάντα διασκέδαση σε ένα μάθημα πολεμικών τεχνών, αλλά τα παιδιά συχνά αναζητούν τρόπους να παίξουν και να είναι ανόητα. Ωστόσο, σε μια μεικτή ηλικιακή κατηγορία, υπάρχουν και ενήλικες σε ετοιμότητα. Το να έχουν ενήλικες στην τάξη σημαίνει ότι τα παιδιά εστιάζουν σε αυτούς ως πρότυπο. Όταν οι μεγάλοι εργάζονται σκληρά, τα παιδιά δουλεύουν σκληρά επίσης. Όλοι διασκεδάζουν ακόμα και τα παιδιά προοδεύουν γρήγορα.
10. Χτίζει την αυτοεκτίμηση. Το Self Defense/Martial Arts έχει έναν ενσωματωμένο τρόπο ώστε η οικογένειά σας να ενθαρρύνει ο ένας τον άλλον και να γιορτάζει ο ένας τα επιτεύγματα του άλλου. Το προοδευτικό σύστημα κατάταξης ζωνών δίνει στα παιδιά (και στους ενήλικες) εξωτερικά κίνητρα να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και παρέχει άφθονες ευκαιρίες για θετική ανατροφοδότηση και υποστήριξη… ή ακόμα και για λίγο φιλικό οικογενειακό ανταγωνισμό.
11. Δημιουργεί αναμνήσεις. Όταν ασκείτε οικογενειακά την αυτοάμυνα/πολεμικές τέχνες, είναι βέβαιο ότι θα έχετε εμπειρίες που θα αγαπάτε για πάντα. Από το να ανταγωνίζεστε δίπλα-δίπλα, μέχρι απλά να απολαμβάνετε το μάθημα μαζί, μπορείτε να κοιτάξετε με αγάπη τον οικογενειακό σας χρόνο στην ακαδημία για τα επόμενα χρόνια.
12. Μοντελοποιεί την υγειή συμπεριφορά.Η ενστάλαξη της αγάπης για την αυτοάμυνα/πολεμικές τέχνες στο παιδί σας από νωρίς θα το βοηθήσει να παραμείνει ενεργό στην ενήλικη ζωή. Όταν πρόκειται να διδάξετε τη σημασία της σωματικής άσκησης και να φροντίζετε το σώμα σας, δεν μπορείτε ποτέ να ξεκινήσετε πολύ νωρίς.
Μη ξεχνάτε πως τα παιδιά μας είναι ο καθρέφτης μας. Για αυτό πρέπει να είμαστε πρότυπο για αυτά, να τα ενθαρρύνουμε και να περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Total Views: 871Daily Views: 1

Σχετικά Άρθρα

One Comment

  1. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 04/09/2022 at 11:10 - Reply

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΊΟ ΆΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΆ ΌΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ …..ΚΑΙ ΤΟ ΔΈΣΙΜΟ ΑΥΤΉΣ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΆΣΚΗΣΗ ……ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα Νέα της Σχολής & Προσφορές μας.