Τη Δευτέρα 19/09/2022, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σοφία Μπεφόν» του Παλαιού Φαλήρου , πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα Άτομα με ειδικές ανάγκες, η 5η Επίδειξη Μόδας AMEA που διοργάνωσε το Σωματείο ΔΥΑΜΕΑ με πρόεδρο την κα Σύλβια Αντώναρου («Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, υπάρχουν μόνο άνθρωποι»), υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και τη στήριξη του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου.

Η διοργανώτρια αποδεικνύοντας εμπράκτως τον άσβεστο πόθο της διοργανώνοντας την 5ο κατά σειρά επίδειξη μόδας με άτομα που έχουν αναπηρίες.

Για όποιον δεν ξέρει την Σύλβια Αντώναρου να αναφέρουμε ότι Η Σύλβια στέφθηκε Μις Ελλάς το 1988 και περπάτησε σε πασαρέλες μεγάλων Ελλήνων σχεδιαστών τη δεκαετία του ’90.
«Χτυπήθηκε» από την νόσο Bell (πάρεση) πριν από 20 χρόνια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο για δύο χρόνια. Η νόσος Bell, αφορά τη μερική ή πλήρη απώλεια της εκούσιας κίνησης της αντίστοιχης μυϊκής ομάδας που καλύπτει το νεύρο.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2016, ιδρύει το σωματείο “Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες μόνο άνθρωποι”, με στόχο την ένταξη στην καθημερινότητα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
Ο σκοπός αυτός δεν είναι κερδοσκοπικός. Όλες οι δραστηριότητες που διοργανώνει ή που υποστηρίζει το σωματείο, εντάσσονται στο παραπάνω πλαίσιο και κυρίως στον εθελοντισμό και την πράξη.


Στόχος της επίδειξης ήταν η κατάργηση των στερεοτύπων, καθώς όλοι οι άνθρωποι είναι όμορφοι, μοναδικοί και έχουν δικαίωμα στο όνειρό τους.


Τα μοντέλα παρουσίασαν δημιουργίες του Οίκου Μόδας «Nikos-Takis» ,ενώ την επίδειξη πλαισίωσε πλήθος προσωπικοτήτων του αθλητισμού, της πολιτικής, της τέχνης και του θεάματος,μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιονίκες της ενόργανης γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης ,οι Παραολυμπιονίκες στην κολύμβηση Γιάννης Κωστάκης και Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και η βουλευτής Β.Τομέα Αττικής της Ελληνικής Λύσης, η κα Αλεξοπούλου Αναστασία Αικατερίνη.


Από μέρους της ακαδημίας μας το παρόν έδωσε ο δάσκαλος της σχολής Απατζής Θεόδωρος και μέλη.

Η κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης που πλημμύρισε τους παρευρισκόμενους με θαυμασμό και το στάδιο γέμισε με χειροκροτήματα, ήταν η συμμετοχή μοντέλων με αναπηρικό αμαξίδιο, η συμμετοχή στην πασαρέλα ατόμων με μερική ή ολική τύφλωση, καθώς και η παρουσίαση διαφόρων δραστηριοτήτων, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και δείχνοντας το φωτεινό παράδειγμα σε όλους τους παρευρισκόμενους πως η δύναμη της ψυχής, η δίψα για ζωή και η ακούραστη πάλη για την πραγματοποίηση κάθε ονείρου δεν ορίζει διακρίσεις και δεν «ακούει» στη λέξη δεν μπορώ, αλλά «υποτάσσεται» στο θέλω.

Με την ευκαιρία της παρούσας διοργάνωσης θυμηθήκαμε το 1ο fashion show με Α.ΜΕ.Α, στο οποίο παρείχαμε κι εμείς την συνδρομή μας με μια μεγάλη ομάδα ατόμων με αναπηρίες. Εκεί δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε  τίποτα άλλο πάρε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα με τεχνικές αυτοάμυνας δεν ερχόμενος από τα άτομα με αναπηρίες.

Τόσο το πέμπτο fashion ΑμεΑ όσο και το πρώτο είχανε την ίδια λάμψη. Απόσπασμα της εκδήλωσης με την επίδειξη των παιδιών με αναπηρία παραθέτουμε παρακάτω:

https://youtu.be/bYnRD5hyWf0

Ευελπιστούμε να συνεργαστούμε στο επόμενο Fashion Show, γιατί η συμμετοχή δεν είναι απλά μία ακόμα εμπειρία, αλλά μας κάνει ακόμα καλύτερους ανθρώπους

Total Views: 1.409Daily Views: 1

Σχετικά Άρθρα

One Comment

  1. πολλα μπραβο για την ιδεα και για την διοργανωση. Συγχαρητηρια Θοδωρη μου, να εισαι παντα καλα αρχηγε μου

Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα Νέα της Σχολής & Προσφορές μας.