Χρόνια πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου.

Άλλοι λένε ότι οι γυναίκες δε χρειάζονται τέτοια μέρα για να εορταστούν κι άλλοι λένε ότι αυτή η μέρα χρειάζεται ως μια απλή υπενθύμιση στην υποχρέωση που έχουμε σε όλες τις γυναίκες της γης.

Εμείς φροντίζουμε συνεχώς η γυναίκα να βρίσκεται στο προσκήνιο των δράσεων μας και ως εκτούτου τόσο μέσα σε αυτό το μήνα όσο και στον επόμενο έχουμε δράσεις που αφορούν την αυτοάμυνα και την αυτοπροστασία των γυναικών που το χρειάζονται.

Υπενθυμιστικά αναφέρουμε οτι έχουμε κάνει αναρρίθμητες δράσεις τις οποίες πολύ επιγραμματικά μπορούμε να αναφέρουμε και το κάνουμε ταπεινά διότι πιστεύουμε ότι συνδράμαμε λίγο στην εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας των ανυπεράσπιστων γυναικών.

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, επί της ουσίας είναι η διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών.

Ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα από ένα αγωνιστικό κίνημα γυναικών που έκανε διαμαρτυρίες και ζητούσε ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, καλύτερες συνθήκες εργασίας, καθώς επίσης και δικαίωμα ψήφου.

Το κίνημα αυτό ήταν ευρέως διαδεδομένο στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. και εν τέλει θεσμοθετήθηκε επισήμως το 1977 από τον Ο.Η.Ε.

Η ημέρα αυτή είναι ημέρα κινητοποίησης που ως σκοπό έχει την υποστήριξη και την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία.

Η παγκόσμια αυτή ημέρα ξεκίνησε αρχικά από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας και του πρώην Σοβιετικού μπλοκ ως ένας εορτασμός.

Η γενική γραμματεία ισότητος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η  ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης κάθε είδους αποφάσεων αποτελεί μία από τις κυριότερες προϋποθέσεις για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δύο φύλων. Η σημασία της αναγνωρίζεται ρητά σε διεθνές επίπεδο καθώς η παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για τα θέματα των γυναικών στο Πεκίνο το 1995 επιβεβαίωσε ότι η απουσία των γυναικών από τις διαδικασίες λήψης πολιτικών αποφάσεων υποβαθμίζει την δημοκρατία.

Ερχόμενοι  στο σήμερα φαίνεται πως η ημέρα αυτή έχει χάσει το πολιτικό της νόημα και έχει γίνει απλώς μία ευκαιρία εκ μέρους των ανδρών να εκφράσουν την αγάπη τους ως προς τις γυναίκες, όπως συμβαίνει και με άλλες γνωστές εορτές,

Ο εορτασμός αυτής της ημέρας, ύστερα από πολύχρονη καθυστέρηση, καθιερώθηκε το 1910 ύστερα από πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin και εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911.

Αποδεικνύεται και υποδεικνύεται πόσο απαραίτητη είναι η συνέχιση αυτής της υπενθύμισης  καθώς και σήμερα η γυναίκα παλεύει να βρει τον παλμό της και το ρυθμό της σε αυτή την σκληρή κοινωνία. Την κοινωνία των ανισοτήτων των άνισων ευκαιριών της υψηλής εγκληματικότητας μέσα και έξω από το σπίτι της.

Εμείς έμπρακτα εκδηλώνουμε το ενδιαφέρον μας για τη γυναίκα και τα δικαιώματα της ..

Δυστυχώς οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερη προστασία καθόσον υπόκειται σε άνισες μάχες. Είτε όταν αποτελέσουν θύματα ληστρικής βίας είτε υπό οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης.

Σπανιότερα θα τσακωθεί μία γυναίκα με άλλη μία γυναίκα για διάφορους λόγους και πολύ πιο άδικα γυναίκα θα αποτελέσει στόχο είτε ενός δράστη είτε και πολλών δραστών μαζί.

Αυτή την αδικία προσπαθούμε όμως λειάνουμε και από το δικό μας αθλητικό σύλλογο να κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατευτούν τα θύματα βίας.

Είτε πρόκειται για λεκτική είτε για οποιοδήποτε άλλη μορφή βίας. Τα προγράμματα μας στηρίζονται στην εμπέδωση του συστήματος ασφαλείας των γυναικών προτείνοντας  πρακτικούς τρόπους και πολλές φορές και διασκεδαστικούς ως βελτιστες πρακτικές.

Εύκολες ασκήσεις και σενάρια μας βάζουν στον κόσμο της αυτοάμυνας με έναν ομαλό τρόπο.

Σε όλες τις χώρες, το ένα πέμπτο έως το ένα τέταρτο όλων των γυναικών έχουν υποστεί σωματική βία τουλάχιστον μία φορά στην ενήλικη ζωή τους.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) αποκάλυψε στην έρευνά του το 2014 ότι:
* 1 στις 10 γυναίκες έχει υποστεί κάποια μορφή σεξουαλικής βίας από την ηλικία των 15 ετών.
* 1 στους 5 έχει υποστεί σωματική ή/και σεξουαλική βία είτε από νυν είτε από προηγούμενο σύντροφο.
* Υπολογίζεται ότι συνολικά 13 εκατομμύρια γυναίκες στην ΕΕ έχουν υποστεί σωματική βία το έτος πριν από τις συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν.

Η διεύθυνση γυναίκων των Ηνωμένων εθνών δημοσιεύει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο:

https://www.unwomen.org/en/digital-library/multimedia/2015/11/infographic-violence-against-women

Κάνουμε πράξεις.

Σας προσφέρουμε εντελώς δωρεάν μία δωροεπιταγή.  Οι πρώτες 10 γυναίκες  που θα κάνουν εγγραφή στα νέα μας https://martial-arts.gr/  κερδίζουν ένα μήνα δωρεάν συμμετοχή στις δραστηριότητες της σχολής χωρίς  καμία άλλη μελλοντική επιβάρυνση ή υποχρέωση.

Το κουπόνι χρησιμοποιείται για καθαρά διαφημιστικούς λόγους

Το κουπόνι είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί μία φορά για έναν ενδιαφερόμενο όπως επίσης είναι και μεταβιβάσιμο . Αυτό σημαίνει ότι όποιος το κερδίσει μπορεί να το μεταβιβάσει σε κάποιο άλλο άτομο..

Για ευνόητους λόγους εξαιρούνται τα μέλη μας …

Ευχαριστούμε που είστε κοντά μας και ευχαριστούμε που στηρίζετε αυτές τις δράσεις μας .

Σχετικά άρθρα:

Κατά της βίας – Υπέρ των γυναικών

Σεμινάριο Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δωρεάν σεμινάρια από τη σχολή μας σε συνεργασία με το Δήμο Aθηναίων

Σεμινάριο αυτοάμυνας για γυναίκες από τον Δήμο Αθηναίων

Σεμινάριο αυτοάμυνας-αυτοπροστασίας στον Ιερό ναό Αγίου Μάρκου Ευγενικού κάτω Πατησίων

Σεμινάριο Aυτoάμυνας στo “Dance heart school”

Self defense

Οι γυναίκες ίσες στον αθλητισμό

Γυναίκες που τελειοποιούνται μέσα από τον αθλητισμό τόσο τις τεχνικές τους δεξιότητες όσο και τον εαυτό γενικα

Γυναίκες έχω δικαίωμα να είναι και διαφορετικές

Οι γυναίκες έχουν πείσμα

Η γυναίκα “φτιάχνει” άλλες γυναίκες

Γυναίκες στην Χειρουργική ιατρική

Γυναίκες από όλες τις χώρες είναι όμορφες

Οι γυναίκες είναι και πετυχημένες επαγγελματικά

Γυναίκες μικρές και γυναίκες μεγάλες

Γυναίκες αστέρια

γυναίκες δυναμικές

γυναίκες στην επιστήμη

Total Views: 1.158Daily Views: 6

Σχετικά Άρθρα

One Comment

  1. Τσιτούρης Γιώργιος 09/03/2024 at 18:04 - Reply

    Ο ποιο ελεύθερος άνθρωπος ήταν η γυναίκα.( Ερωμένη Σύζυγος Μητέρα Ιέρεια στο σπίτι και εργαζόμενη)Μέχρι που κάποιοι άνθρωποι εκμεταλλεύτηκαν ένα μικρό ποσοστό εκμετάλλευσης και κακοποίησης. Για να την βγάλουν στην αγορά εργασίας και καλά ανεξάρτητη. Αφού τά ίδια χρήματα μπαίνουν στο σπίτι . Μισό μεροκάματο φέρνει ο άντρα και μισό φέρνει η γυναίκα. Και τή διάλυση του θεσμό της οικογένειας.
    Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας

Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα Νέα της Σχολής & Προσφορές μας.