γυναικεια αυτοάμυναΗ Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας Περιστερίου, είναι ένας αθλητικός σύλλογος που εδρεύει στην οδό Τζουμαγιάς 57 στο Περιστέρι. Έχει στο ιστορικό της δράσεις, επιδείξεις, ασκήσεις ετοιμότητας, αγώνες, πρωταθλήματα ατόμων με αναπηρία, σεμινάρια, ενημερώσεις σε σχολεία και πολιτιστικά κέντρα σε πολλούς δήμους της Αττικής, σε δήμους ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εξασκούμαστε τόσο στο Karate σαν πολεμική τέχνη και το Ju-Jitsu σαν πολεμική τέχνη αλλά και σαν σπορ, όσο και στην εκμάθηση μεθόδων αυτοάμυνας όπως το ισραηλινό αμυντικό σύστημα Krav Maga.
Μέλημά μας, είναι η ανάπτυξη του πνεύματος και του σώματος παιδιών και ενηλίκων μέσω ης ενασχόλησης με τις πολεμικές τέχνες. Το ήθος, και η πειθαρχία είναι στοιχεία που θα αναπτυχθούν και θα αναδειχτούν στον χαρακτήρα του ασκούμενου.

Με τα προγράμματά μας, προπονούμε ενήλικες, παιδιά, ευπαθείς ομάδες (γυναίκες, υπερήλικες κ.α.) και άτομα με αναπηρία, με τέτοιο τρόπο ώστε μέσω της άθλησης να τους προσφέρεται υγεία κι ευεξία. Επιπρόσθετα, μέσω των προτεινόμενων πρακτικών για άμυνα,  αποκτώνται όλοι οι δυνατοί και πρόσφοροι τρόποι αυτοπροστασίας. Αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως ο σύλλογός μας, διδάσκει και εκπαιδεύει παιδιά από νηπιακή ηλικία (4 ετών) αλλά και  άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η προπόνηση γίνεται από πτυχιούχους προπονητές και εκπαιδευτές συνεχώς μετεκπαιδευόμενους από τους κορυφαίους του είδους τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Υπάρχει διαρκής εποπτεία των εκπαιδευτών για την σωστή μεταλαμπάδευση των γνώσεων.

Παρέχουμε ειδικό Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στα θέματα αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας.

Αναλυτικότερα οι κατηγορίες  ατόμων που αθλούνται στη σχολή μας:

Υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση για ένα παιδί να δημιουργήσει σώμα και νου ικανό να προστατεύσει τον εαυτό του και τους γύρω του; Υπάρχει καλύτερη διαπαιδαγώγηση από τις πολεμικές τέχνες? Ενδυνάμωση σώματος, μύηση στο ευ αγωνιζεσθαι, καλλιέργεια πνεύματος, ήθους, προσωπικότητας, αυτοπεποίθηση.

Τα παιδιά εναρμονίζονται με το περιβάλλον ,διδάσκονται πειθαρχία, σεβασμό. Εντάσσονται στο πνεύμα του αθλητισμού και παράλληλα μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν με σύνεση και θάρρος τους διάφορους κινδύνους που μέσω θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης είναι σε θέση να αναγνωρίζουν.

Γίνονται ευσυνείδητα άτομα.

Μαθήματα αυτοάμυνας σε άτομα τρίτης ηλικίας! Ποιός είπε πως η αυτοάμυνα δεν είναι για όλους; Ποιός ορίζει ότι ένα άτομο τρίτης ηλικίας δεν είναι ικανό να αμυνθεί και να προστατεύσει τον εαυτό του; Με την κατάλληλη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που προσφέρουμε, τα άτομα τρίτης ηλικίας μαθαίνουν να παρατηρούν, να διακρίνουν πιθανούς κινδύνους και μέσω στοχευμένων για αυτή την κατηγορία ατόμων τεχνικές, διδάσκονται να χρησιμοποιούν τα αντικείμενα που υπάρχουν στην καθημερινότητά τους ως μέσα αυτοάμυνας και προστασίας τους.

Αυτοάμυνα – μαχητικές τέχνες – γυναίκα. Ίσως ένας από τους πιο καλούς συνδυασμούς.

Καμία γυναίκα δεν είναι θύμα !

Με σωστή καθοδήγηση και σωστή εκπαίδευση σώματος και πνεύματος, οι γυναίκες γίνονται δυνατές, μαθαίνουν να διακρίνουν κινδύνους, να αποφεύγουν επικίνδυνες καταστάσεις, εκπαιδεύονται πρακτικά με μεγάλο εύρος τεχνικών να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους δικούς του ανθρώπους.

Μαθαίνουν να αμύνονται σε όλες τις πιθανές απειλές από όπου και αν αυτές προέρχονται!

Αν η καθημερινότητά σας φαντάζει δύσκολη και γεμάτη κινδύνους σκεφτείτε την καθημερινότητα ενός ατόμου με αναπηρία. Για αυτό το λόγο,ο κλάδος της αυτοάμυνας τους προσφέρει αυτοπεποίθηση,ενδυνάμωση,αίσθημα ικανοποίησης.Μέσα από την αυτοάμυνα αντιλαμβάνονται τη βαθύτερη αξία που μπορούν να προσφέρουν κυρίως στον εαυτό τους και αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ευκολία δύσκολες καταστάσεις.Απολαμβάνουν επίσης τα οφέλη του αθλητισμού.Σημαίνουσα σημασία αποτελεί το γεγονός πως οι πολεμικές τέχνες είναι μία μορφή θεραπείας, καθώς υπάρχουν πολλά θεραπευτικά οφέλη.Ταχύτερη διαδικασία σκέψεως, ανάπτυξη αισθήσεων,ταχύτερες αντιδράσεις και διασκέδαση.Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση όταν γνωρίζει κάποιος πως τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξή του και μην ξεχνάμε πως τα άτομα με αναπηρία είναι γεννημένοι μαχητές

Όταν οι εποχές μεταβάλλονται και γίνονται δύσκολες, η αυτοάμυνα είναι απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να γνωρίζει κάθε συνειδητοποιημένος ενήλικας.Η αυτοάμυνα είναι ένα απαραίτητο εφόδιο για την προστασία του και τον βοηθά να αποφύγει κινδύνους που ελλοχεύουν είτε στη δουλειά του είτε στο σπίτι του είτε στο δρόμο. Σχετικά με τις πολεμικές τέχνες, ένας ενήλικας μπορεί να ασχοληθεί για να γυμνάσει το σώμα του,να προπονήσει το μυαλό του και να μάθει τεχνικές άμυνας, οι οποίες κατά καιρούς έχουν αποδειχθεί σωτήριες για τη ζωή κάποιου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ζωή μας είναι πολύτιμη και πρέπει να την προστατεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η εποχή μας, ο κόσμος, η ζωή μας «τρέχουν» με γοργούς ρυθμούς. Εμείς γιατί να μείνουμε αμέτοχοι και στάσιμοι; Όταν καθημερινά ακούμε, βλέπουμε και διαβάζουμε περιστατικά βίας, γιατί μένουμε αμέτοχοι; Ίσως επειδή δεν «χτύπησε» ακόμα τη δική μας πόρτα; Μήπως είναι προτιμότερο και πιο συνετό να προπονηθούμε, να εκπαιδευτούμε και να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι για το «αναπάντεχο»;

Σχετικά άρθρα για τη σχολή μας μπορείτε να διαβάσετε στους παρακάτω συνδέσμους :

Aιγίδα και συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής

Συνέντευξη του δασκάλου Απατζή Θεόδωρου στην δημοσιογράφο Δήμητρα Κούτρα

Άσκηση στο γηροκομείο Αθηνών

“Ευ αγωνίζεσθαι”

Παιδιά και κατάχρηση smart συσκευών

Αγώνες: πρέπει να κερδίσω μετάλλιο…!

Μαθητής και δάσκαλος

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής Attica όλος ο Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Σεμινάριο Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Usa Koei-Kan karate team in Greece

Δωρεάν σεμινάρια από τη σχολή μας σε συνεργασία με το Δήμο Aθηναίων

Total Views: 3.240Daily Views: 3

[fusion_widget_area name=”avada-blog-sidebar” title_size=”” title_color=”” background_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]

Koei-Kan Karate Do

Το Αυθεντικό και Παραδοσιακό Καράτε

Jiu-Jitsu

Το πιο Ολοκληρωμένο Σύστημα Πάλης

Krav-Maga

Το Απόλυτο Σύστημα Μάχης & Αυτοάμυνας