Τι είναι το Krav Maga;

Το Krav Maga (στα εβραϊκά) σημαίνει μάχη επαφής και είναι το επίσημο σύστημα αυτοάμυνας και μάχης που χρησιμοποιείται από τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF), τις ισραηλινές αστυνομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ασφαλείας και πολλές υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι πολεμική τέχνη όμως έχει δανειστεί στοιχεία από αρκετές.

Iδρυτής του Κραβ Μάγκα είναι ο Ίμι Λίχτενφελντ

Tο Krav Maga (Israeli Defense Forces) διαδόθηκε και έγινε γνωστό στην χώρα μας το 1997 από τον κ. Παπαβλαχόπουλο Ιωάννη (master level 3 head instructor in Greece) ο οποίος είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της CLEAR-ZONE στην Ελλάδα και την Βουλγαρία, σε συνεργασία με τον κ. Tal Skornik (master level 3 head instructor in Israel) εν’ ενεργεία εκπαιδευτή των ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας του Ισραήλ.

Τον Μάιο του 2005 ιδρύθηκε στην Ελλάδα η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ KRAV MAGA (HKMF) με πρόεδρο τον κ. Παπαβλαχόπουλο Ιωάννη και τον Σεπτέμβριο του 2005 λειτούργησε η πρώτη σχολή Krav Maga στην Ελλάδα, με έδρα το Περιστέρι, η οποία εδρεύει μέχρι και σήμερα. Έκτοτε έχουν δημιουργηθεί άλλες δύο σχολές στον Κορυδαλλό και στην Αγία Παρασκευή, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα ετοιμάζονται να λειτουργήσουν άλλες δύο στην Κηφισιά και στον Πειραιά. Μέχρι αυτήν την στιγμή η Ομοσπονδία αριθμεί στο σύνολό της πάνω από 300 ενεργά μέλη.
Σκοπός και στόχος της Ομοσπονδίας είναι να επεκταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο μόνο με άξιους εκπαιδευτές οι οποίοι είναι ικανοί να διδάξουν και να διαδώσουν το Krav Maga στο ευρύτερο κοινό.

H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ KRAV MAGA (HKMF) είναι η μοναδική ομοσπονδία με αναγνώριση από το Ισραηλινό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη ένωση ή ομοσπονδία.

Η εποχή μας, ο κόσμος, η ζωή μας «τρέχουν με γοργούς ρυθμούς», εμείς γιατί να μείνουμε αμέτοχοι και στάσιμοι; Όταν καθημερινά ακούμε, βλέπουμε και διαβάζουμε περιστατικά βίας, γιατί μένουμε αμέτοχοι; Ίσως επειδή δεν «χτύπησε» ακόμα τη δική μας πόρτα; Μήπως είναι προτιμότερο και πιο συνετό να προπονηθούμε, να εκπαιδευτούμε και να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι;

Όταν οι εποχές μεταβάλλονται και γίνονται δύσκολες, η αυτοάμυνα είναι απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να γνωρίζει κάθε συνειδητοποιημένος ενήλικας.Η αυτοάμυνα είναι ένα απαραίτητο εφόδιο για την προστασία του και τον βοηθά να αποφύγει κινδύνους που ελλοχεύουν είτε στη δουλειά του είτε στο σπίτι του είτε στο δρόμο. Σχετικά με τις πολεμικές τέχνες, ένας ενήλικας μπορεί να ασχοληθεί για να γυμνάσει το σώμα του,να προπονήσει το μυαλό του και να μάθει τεχνικές άμυνας, οι οποίες κατά καιρούς έχουν αποδειχθεί σωτήριες για τη ζωή κάποιου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ζωή μας είναι πολύτιμη και πρέπει να την προστατεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τα παιδιά μέσω της ενασχόλησης τους με το  Krav maga  εκπαιδεύονται στο να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν όσο καλύτερα μπορούν απειλές μέσα στο περιβάλλον το οποίο ζουν και κινούνται. Έτσι  ένα παιδί μετά από αρκετό καιρό εκπαίδευσης καθίσταται ικανό να προστατεύσει τον εαυτό του. Η επιβολές που μπορεί να κυριεύσουν τα παιδιά δυστυχώς είναι κι αυτές ισάριθμες ίσως και περισσότερες από όσες αφορούν τους ενήλικες καθόσον τα μικρά παιδιά λογίζονται σαν ευπαθής ομάδα δηλαδή ομάδα ανθρώπων που εύκολα μπορεί να γίνει στόχος.

Αστυνομικός. Ο άνθρωπος που με κίνδυνο τη ζωή του υπηρετεί, προστατεύει και σώζει άλλες ζωές. Είναι όμως ικανός να προστατέψει τη δική του ζωή εάν χρειαστεί; Μπορεί να ανταπεξέλθει όσο το δυνατόν καλύτερα σε όλες τις συνθήκες; Το στρες, το άγχος και οι δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει στη δουλειά του δεν είναι σύμμαχοί του. Για το λόγο αυτό πρέπει να είναι άρτια εκπαιδευμένος, με εξοπλισμό ή χωρίς αυτόν.

Σκοπός είναι η άμεση αντίδραση και η σωστή δράση για την προστασία της ζωής του.

Οι εποχές έγιναν πιο σκληρές. Το έγκλημα έγινε πιο αποτρόπαιο.

Μήπως έχει έρθει από καιρό η ώρα για μία καλύτερη και συχνή εκπαίδευση;

Βρίσκεστε λοιπόν στο κατάλληλο “μέρος”. Το σύστημα αυτοάμυνας που έχει ειδικές θεματικές ενότητες για αστυνομικούς και συναφείς επαγγελματικές ομάδες

 

Your Content Goes Here

Total Views: 1.856Daily Views: 6