Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η επίσκεψη των δασκάλων του συστήματος μας από την Αμερική. Ο διπλός ο ρόλος της Επίσκεψης τους επιτεύχθηκε.
Μετά από δύο χρόνια συναντηθήκαμε και πάλι για να μας αναβαθμίσουν και να μας εξετάσουν.
Φτάσανε στην Ελλάδα Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, μετά από επίσκεψη για τους ίδιους σκοπούς στην Κύπρο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας κιόλας αψηφώντας την κούραση βρέθηκαν στη σχολή μας και κάναμε το πρώτο μας μάθημα.
Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 μεταφερθήκαμε στις ερυθρές όπου και εκεί πραγματοποιήσαμε ένα υπέροχο μάθημα, το οποίο το ευχαριστήθηκαν τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι μαθητές και οι γονείς. Οι μαθητές διδάχθηκαν ύλη του koei-kan, αναβαθμίσεις αλλά και τεχνικές αυτοάμυνας που στις ημέρες μας τους είναι δυστυχώς απαραίτητες.
Στο τέλος του μαθήματος οι τρεις μεγάλοι δάσκαλοι George C. Scordilis Carlos Hernandez και Apatzis Theodoros τιμήθηκαν από την εκπαιδεύτρια του συστήματος Αγγελική Θεοδωρίδου..
Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις των μικρών όσο και των ενηλίκων αθλητών.

Την μαγεία της ημέρας συμπληρώσει και απονομή πλακέτας από τον μικρό μας αθλητή Σταματόπουλο Μάριο. Πρόκειται για μια συγκινητική στιγμή όταν ο μικρός Μάριος διάβασε τα λόγια της πλακέτας που αφιέρωσε στον δάσκαλο του συστήματος και αρχηγό της αμερικανικής αποστολής shihan George C. Scordilis.

Όσον αφορά τις εξετάσεις των κατόχων μαύρης ζώνης, αυτοί έδωσαν πολύ απαιτητικές εξετάσεις διαρκείας πάνω από 2 h, και τελικά κατάκτησαν τον επόμενο τους βαθμό και είναι οι παρακάτω:

Sensei Αγγελική Θεοδωρίδου που προβιβάστηκε στο 4ο dan. Η δήλωση της στο facebook έχει ως εξής : “Yon Dan Koei Kan Karate Do Greece
Ευχαριστώ από καρδιάς τους δασκάλους George C. Scordilis Carlos Hernandez και Apatzis Theodoros γιατί δε με άφησαν να πέσω!
Γιατί στηρίζουν τις προσπάθειές μας χωρίς να κρίνουν μόνο την απόδοση αλλά και την προσπάθεια, τη δοτικότητα, την επιμονή μας και την αγάπη μας στο σύστημα!
Ευχαριστώ όλους εκείνους που ήταν εκεί σωματικά ή πνευματικά, μεγάλο το βάρος αλλά μεγάλη και η ανταμοιβή σας!
Ευχαριστώ τα παιδιά μου που με τραβάνε μπροστά, με δυναμώνουν και είναι η κινητήρια δύναμή μου..
Τέλος, ευχαριστώ το σώμα μου, την ψυχή μου και το μυαλό μου που ακόμα αντέχουν!
Δε σταματώ εδώ…

H Παχνέλα Ελένη προβιβάστηκε στο 3ο dan της μαύρης ζώνης. Η δήλωση της στο facebook έχει ως εξής: «Είμαι ευτυχής που υπάρχουν δίπλα μου καλοί δάσκαλοι που με εμπνέουν και μου δίνουν τα φώτα τους να μάθω τον δύσκολο αλλά σωστό δρόμο των πολεμικών τεχνών. Δάσκαλοι ταπεινοί με ήθος, αξιοπρέπεια και γνώσεις. Δεν θα είχα καταφέρει τίποτα εάν δεν ήσασταν δίπλα μου Shihan Apatzis Theodoros , Shihan George C. Scordilis να με στηρίζετε, να με παρακινείται και να μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω. Σας ευχαριστώ για όλα όσα μου προσφέρετε. Για την πίστη σας και την επιμονή σας να ανέβω άλλο ένα σκαλοπάτι. Μεγάλη τιμή που σε γνώρισα Shihan Karlos Hernandez.
Domo Arigato!!!».

O Διαμαντίδης Κώστας που και αυτός προβιβάστηκε στο 3ο dan dan της Μαύρης ζώνης, δήλωσε στο facebook: “Ο δάσκαλος πάντα συμπαθής ευγενής και φιλικός έδειξε άλλη μια φορά την αγάπη και το ενδιαφέρον του για εμάς. Δείχνει τον βαθμό του με όλη την στάση του τις εύστοχες διορθώσεις του και την ευγένεια του.


Επιτυχών κρίθηκε και ο γιος του Χαράλαμπος Διαμαντίδης που έδωσε εξετάσεις και πέτυχε το 2ο dan, ώντας ο πιο νέος σε αυτή την ηλικία που κατέχει πλέον τόσο μεγάλο βαθμό.

Τέλος ο επικεφαλής του συστήματος Απατζής Θεόδωρος που προήχθη στο 7ο Dan της μαύρης ζώνης. Σημειωτέον ότι είναι ο μόνος δάσκαλος εκτός Ιαπωνίας και Αμερικής κατέχοντας ένας τόσο πλέον μεγάλο βαθμό.
Αυτό επετεύχθη κατόπιν συμβουλίου που είχαν τόσο στο Αρχηγείο του συστήματος στην Ιαπωνία όσο και κατόπιν συσκέψεως στο αρχηγείο του Κoei Κan στην Αμερική. Η σύσκεψη έγινε απο την “shihan kai” η οποία έπρεπε να αποφασίσει αν αξίζει ο shihan Απατζης να πλαισιώσει την παγκόσμια shihan kai ευρισκόμενους ανάμεσα τους με τον ίδιο βαθμό που κατέχουν οι εξεταστές του. Οι εξεταστές και παγκόσμιοι επικεφαλείς ήταν οι hanshi Sabat μαύρη ζώνη 8ο dan shihan Scordilis μαύρη ζώνη 7ο dan, η shihan Feinstein μαύρη ζώνη 7ο dan , o shihan Mason, μαύρη ζώνη 7ο dan και ο Ciser μαύρη ζώνη 7ο dan. Ομόφωνα αποφάσισαν να προχωρήσει στον επόμενο βαθμό ο δάσκαλος Απατζής. Αυτός αφού ευχαρίστησε τους δασκάλους του είπε: “1984-2023. Οι δάσκαλοι μου έκριναν ότι έπρεπε να μου απονείμουν την μαύρη ζώνη 7ο dan. Ίσως ναμαι λίγο πιο σοφός μετά απο 39 χρόνια ακατάπαυστα. Σίγουρα πάντως ο πόθος για την συνέχεια παραμένει τόσος όσος ενός αρχάριου ….!”

shihan Apatzis Theodoros 7th dan black belt

Την επόμενη και τελευταία ημέρα έγινε σεμινάριο όπου οι μεγάλες ζώνες διδάχθηκαν δυο νέα Κάτα. Επίσης έγινε και επανάληψη σε Κάτα με όπλα που το Koei-Kan διατηρεί και καλλιεργεί αυτούσιο και αναλλοίωτο δια μέσου των ετών με την μορφή που ο ιδρυτής kancho sensei Onishi Eizo εισήγαγε πρωταρχικά στο σύστημα. Με το πέρας του σεμιναρίου κυρήχθηκε και το τέλος των εργασιών.

Ο επικεφαλής του συστήματος Απατζής Θεόδωρος ανάφερε εκτός των άλλων και ότι είναι συγκινημένος που είδε τον δάσκαλο του μετά απο τόσο καιρό, ευχαρίστησε επίσης με ειδικό δίπλωμα που απένειμε για την προσφορά του στον shihan Ηernandez Carlos κάτοχος μαύρης ζώνης 6ο dan από το Puerto Rico που παρότι αντιμετωπίζει η οικογένεια του σοβαρό πρόβλημα υγείας αυτός τελικά κατάφερε να κάνει το ταξίδι αυτό.

Νομίζουμε ότι οι δεσμοί της σχολής του συστήματος και των δασκάλων μας τόσο από την Ιαπωνία όσο και από την Αμερική έχουνε μείνει άρρηκτες και άριστες από το 1987. Μετά από 36 χρόνια παραμένουμε με τα ίδια χαμόγελο και με τις ίδιες σκέψεις στο μυαλό μας. Αγνά, ταπεινά, αποδοτικά, να εκπαιδεύουμε να άρθρο μαστέ να μαθαίνουμε από τους καλύτερους.
Άλλωστε δεν είναι κάποιος άλλος εκτός από το δάσκαλο μας που τιμήθηκε από το Hall of fame of martial arts (https://martial-arts.gr/%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%cf%8d%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/hall-of-fame-of-karate-award-to-shihan-scordilis-george-black-belt-7th-dan-in-koei-kan-karate-do/) τόσο αυτός όσο και αρκετοί πλέον από το σύστημα μας.

Total Views: 673Daily Views: 4

Σχετικά Άρθρα

One Comment

  1. ΝΙΚΟΣ 04/04/2023 at 23:15 - Reply

    ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ koei kan…..ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ……..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ….

Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα Νέα της Σχολής & Προσφορές μας.