Για να εντυπωσιάσουμε και να κεντρίσουμε το αναγνωστικό κοινό πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για εφτά χρυσούς κανόνες της αυτοάμυνας,  για πέντε θανατηφόρα χτυπήματα για τα έξι η αποτελεσματικά τρικ για τα εφτά μυστικά της αυτοάμυνας και λοιπά τέτοια “xτυπητά” στο μάτι ούτως ώστε να αναγκαστεί υποσυνείδητα ο αναγνώστης να τα διαβάσει.

Άρα μπαίνουμε κι εμείς στον πειρασμό  να αναλύσουμε μια σειρά από βασικούς κανόνες αυτoάμυνας πιστεύοντας αυτούς ως βέλτιστες πρακτικές.

Στην έρευνα μας μία από τις πιο σοβαρές εικόνες που αφορούν την αυτοάμυνα είναι η παραπάνω εικόνα και θα προσπαθήσουμε να την αναλύσουμε παρακάτω.

Θεωρούμε ότι επιμέρους υπάρχουν και πάρα πολλοί άλλοι κανόνες αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας που αξίζει να τηρηθούν για να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες μας να βγούμε μέχρι και αλώβητοι από ένα περιστατικό βίας  που είχε ως στόχο εμάς.

Στην προσπάθεια μας λοιπόν αναλύσουμε αυτά που λέει παραπάνω εικόνα θεωρούμε μία πολύ σημαντική χρονική στιγμή είναι η στιγμή που πρέπει να παρατηρούμε τον περιβάλλοντα χώρο που κινούμαστε. Πρέπει μόνιμα να προσέχουμε το περιβάλλον ακούγοντας και βλέποντας γύρω μας. Τότε η χρονική στιγμή που μπορούμε να εντοπίσουμε κάποια πιθανή απειλή οι πιθανές απειλές και τότε υπάρχει χρόνος αφού έχουμε εντοπίσει κάτι σε μακρινή απόσταση να φύγουμε μακριά από αυτό το “κάτι”.

Εάν σε αυτή τη χρονική φάση βρεθούμε αφηρημένοι και αποτελέσουμε στόχο επίδοξων δραστών τότε καταλαβαίνετε ότι ο χρόνος και η τύχη δεν είναι με το μέρος μας.

Η δεύτερη εικόνα μας παροτρύνει πάντα να περπατάμε με αυτοπεποίθηση και να αποφεύγουμε να έχουμε βλεμματική επαφή με ανθρώπους ίδιος με αυτούς που μπορεί να μας φανούν ύποπτοι. Σε αυτό το σημείο, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ότι αρκετές εμπεριστατωμένες απόψεις προτείνουν όταν καταλάβουμε ότι κάποιος στρέφεται εναντίον μας, να έχουμε βλεμματική επαφή για αρκετούς λόγους. Ένας κύριος λόγος είναι ότι ύποπτος καταλαβαίνει ότι συγκρατήσαμε την περιγραφή του. Αυτό είναι κάτι που δεν τον βολεύει και ίσως τον αποθαρρύνει. Επίσης κοιτώντας κάποιον, του δείχνουμε ότι έχουμε αυτοπεποίθηση αρκεί η ματιά να μην είναι προκλητική. Να μην είναι σαν να αναζητούμε καβγά αλλά ούτε και υποτονική ξανά τον παρακαλάμε να μη μας πειράξει.

Η τρίτη εικόνα μας παροτρύνει πάντα να αποφεύγουμε τις συμπλοκές. Θεωρητικά εύκολο και το έχουμε ακούσει και πάρα πολλές φορές να μας το προτείνουν οι ειδικοί. Ένα από τα προβλήματα που αναστέλλουν την απομάκρυνση μας από το σημείο μίας πιθανής συμπλοκής είναι εννοείται ο εγωισμός μας. Θεωρούμε ότι μας έφη ξα όποτε μας πέφτει βαρύ το να φύγουμε χωρίς να “τακτοποιηθεί” το θέμα. Σοβαρές σχολές αυτό άμυνας εάν δεν καταστεί σαφές αυτό στους ασκούμενους δεν πάνε “παρακάτω”. Δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτό άμυνα έχοντας συμπεριφορά και χαρακτήρα “νταή”.

Η τέταρτη εικόνα μας παροτρύνει να μην είμαστε αυτοί που θα προκαλέσουμε τον καβγά αλλά στη δυσάρεστη περίπτωση που εμπλακούμε είναι προτιμότερο να επιτεθούμε πρώτη. Και αυτό διότι ο φέρων πρώτος τα πρώτα χτυπήματα συνήθως είναι ο νικητής. Εδώ βέβαια μπορεί να πέσουμε στην παγίδα των υπερβάσεων του νόμου και να εμπλακούμε στα άρθρα περί αμύνης όσον αφορά την υπέρβαση της.

Η Πέμπτη εικόνα μας “λέει” ότι εάν επιτεθούμε πρώτοι τότε πρέπει να ολοκληρώσουμε την επίθεση χτυπώντας τουλάχιστον πέντε φορές με το 100% της δύναμης μας σε κρίσιμες ζώνες του σώματος του επιτιθέμενου, Ή να τον χτυπάμε εως ότου αυτός εξουδετερωθεί.

Η έκτη εικόνα μας εξηγεί ποιες είναι αυτές οι κρίσιμες ζώνες εξηγεί ότι είναι τα μάτια η καρωτίδα τα γεννητικά όργανα. Εμείς θα συμπληρώσουμε ότι υπάρχουν κι άλλες τέτοιες ζώνες στο σώμα του ανθρώπου.

Και η έβδομη και πολύ σημαντική εικόνα μας προτρέπει να φωνάξουμε βοήθεια. Φεύγοντας από το σημείο ή ώντας στο σημείο να φωνάξουμε “βοήθεια”.

Η στατιστική των περιστατικών αυτόν μας αναφέρει ότι πολλές φορές τα θύματα μιας επίθεσης ξεχνάν ή δεν μπορούν να βγάλουν φωνή. Αυτό γίνεται είτε επειδή το ξεχνάνε είτε επειδή δεν μπορούνε υπό την επήρεια της αδρεναλίνης του φόβου του στρες και του πανικού να αρθρώσουν οποιαδήποτε κουβέντα. Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμη η έκκληση για βοήθεια. Κάποιος τολμηρός ίσως προστρέξει να μας βοηθήσει, κάποιος άλλος από τις φωνές μας μπορεί να φωνάξει την αστυνομία, και γενικότερα όσα πιο πολλά βλέμματα τραβάμε πάνω μας τόσο πιο πολλούς μάρτυρες έχουμε για όλο το συμβάν.

Η εικόνα είναι δανεισμένη από την www.evolve-mma.com και αποτελεί τυχαία επιλογή μας αναζήτηση που κάναμε στο διαδίκτυο.

Θα θέλαμε τις απορίες σας και ενδεχομένως τα σχόλιά σας γενικότερα επί του θέματος.

Στο κοντινό μέλλον θα επανέλθουμε για το πολύ σημαντικό θέμα που αποτελεί μόνιμο ενδιαφέρον μας.

Θ.Α.

Total Views: 1.302Daily Views: 1

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα Νέα της Σχολής & Προσφορές μας.