Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους γυναικών, αλλά και ανδρών, πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2022 σεμινάριο αυτοάμυνας αυτοπροστασίας με θέμα: «Μην είσαι το επόμενο θύμα».

Το σεμινάριο ακολουθεί, εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο παιδείας γνωμοδοτημένο από το ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Υπουργείου τουρισμού και τις αιγίδες τόσο της Ελληνικής φίλαθλης ομοσπονδίας ζίου ζίτσου όσο και της περιφέρειας Αττικής.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κος Απατζής Θεόδωρος, εκπαιδευτής αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, οπλοτεχνικής-σκοποβολής της Ελληνικής Αστυνομίας, κάτοχος μαύρης ζώνης 6ου dan, μέλος επιτροπής ανάπτυξης του Self defense  Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ.Ζ., επικεφαλής εκπαιδευτής αυτοάμυνας αυτοπροστασίας ΙΔΑΦΚ – Π.ΔΙΚ.Π.Π.Δ.Κ. Το σεμινάριο διεξήχθη στο σύγχρονο γυμναστήριο “Cuerpo fitness center” του πρωταθλητή ποδηλασίας και έμπειρο γυμναστή κ.Πεταλά Γεώργιου, ο οποίος παραχώρησε τον χώρο του. Το παρόν έδωσαν η Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης βορείου τομέα Αθηνών κα Αλεξοπούλου Αναστασία Αικατερίνη, η υπεύθυνη γυναικών και ταμίας ΔΗΜΤΟ Κορυδαλλού κα Λούλου Βασιλική, ο υποστράτηγος εν αποστρατεία και πρώην υποδιευθυντής του κέντρου επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας κος Αναστόπουλος Παναγιώτης, ο ειδικός επικοινωνίας Αγιασμένος Μαρίνος , η Ματίνα Συνδουκά Επικεφαλής Εκπαιδεύτρια-Διασώστρια του ΙΔΑΦΚ και πιστοποιημένη στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής και Α΄ Βοήθειες η οποία βοήθησε στην διοργάνωση.

Την ιατρική κάλυψη του σεμιναρίου ανέλαβε η Ιατρός χειρουργός κ.Τσακπίνη Αθανασία. Στα πλαίσια του σεμιναρίου, αναλύθηκαν σημαντικά θεωρητικά θέματα αυτοάμυνας αυτοπροστασίας, τα οποία συνοδεύτηκαν με τις απαραίτητες τεχνικές, στις οποίες συμμετείχαν οι παρευρισκόμενοι. Εν συνεχεία, πολλές από τις γυναίκες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ανέφεραν περιστατικά που τους συνέβησαν και ζήτησαν συμβουλές αποφυγής και βέλτιστες πρακτικές για πιθανά σενάρια επιθέσεων και βίας. Επιπρόσθετα, η κα Αλεξοπούλου εκφώνησε το λόγο της για τα οφέλη της αυτοάμυνας – αυτοπροστασίας.

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ.Ζ. Η κα Χαριτοπούλου μας είπε ότι παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα της ομοσπονδίας θα στηρίζει τέτοιες δράσεις και στο μέλλον.

Η κα Λούλου έδωσε τα συγχαρητήριά της για το έργο μας και υποσχέθηκε ανάλογες δράσεις στον τομέα της, και τέλος διαβάστηκε ο λόγος της προέδρου του ινστιτούτου διαχείρισης ανθρωπογενών και φυσικών καταστροφών κας Γεωργιάδου Ξένιας : «Θα ήθελα πολύ να είμαι εκεί μαζί σας. Δυστυχώς με τα όσα έχουμε αναλάβει προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών, νοερά είμαι εκεί. Εχθές ίσως παρατηρήσατε μια πολύτιμη συνεργασία που σκοπό έχει την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία μέσα από την οποία μου ανακοινώθηκε η θέση του συμβούλου Εθελοντισμού. Εδώ λοιπόν θα χρειαστεί η πολύτιμη βοήθεια του επικεφαλής εκπαίδευσης και πολυαγαπημένου όλων μας Θοδωρή Απατζή. Είναι ένα τεράστιο εγχείρημα η ευκαιρία να διδαχτούμε το κεφάλαιο της Διαχείρισης των ατόμων με αναπηρία και να αναπτύξουμε τις δεξιότητες τους σε θέματα πρόληψης και προστασίας από οποιοδήποτε κίνδυνο. Ένας νέος κύκλος πιστοποιημένων σεμιναρίων για φροντιστές, συνοδούς και βοηθούς ατόμων με αναπηρία μόλις εγκρίθηκε και ξεκινάει. Να είστε όλοι καλά και γεμάτοι ενέργεια προσφέροντας πάντα τις υπηρεσίες σας προς όφελος των συμπολιτών μας. Θα χρειαστεί η πολύτιμη βοήθεια του Παναγιώτη Αναστόπουλου για τη συνδρομή ενός κέντρου επιχειρήσεων ατόμων με αναπηρία μαζί με μια εφαρμογή που θα είναι δωρεάν στα κινητά όλων για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Το πρότεινα η ίδια στο συμβούλιο του «ζήσε υγιής» και έχει ήδη τεράστια απήχηση. Τον προκαλώ λοιπόν να μας αναλάβει και σε αυτό τον τομέα.

Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για το επόμενο σεμινάριο».

Ευχαριστούμε ι.δ.α.φ.κ. Ευχαριστούμε ε.φ.ε.ο.ζ.ζ.

Σεμινάριο Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

One Comment

  1. ΤΣΙΤΟΎΡΗΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ 22/03/2022 at 23:17 - Reply

    Ήταν πολύ ενημερωτικό υλικό που μας παρουσιάσατε

Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα Νέα της Σχολής & Προσφορές μας.