“ Μας το ζητήσατε και έγινε πράξη” !!!

Το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ) για άλλη μία φορά διοργάνωσε ένα διαφορετικό Σεμινάριο στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής με Θέμα, αυτή τη φορά, την Αυτοάμυνα και Αυτοπροστασία του ευρύτερου πληθυσμού και ατόμων που ανήκουν στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες .

Το πιστοποιημένο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 30/5/2023, στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Δήμου Ηρακλείου Αττικής, επί της οδού Βορείου Ηπείρου 41.

Εισηγητής, ο Πιστοποιημένος Επικεφαλής Εκπαιδευτής του ΙΔΑΦΚ, ειδικός σε θέματα Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας Πολιτών, Θεόδωρος Απατζής, Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, Πρόεδρος της Ακαδημίας Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας Περιστερίου, με Συνεκπαιδεύτρια την Ματίνα Συνδουκά επίσης Πιστοποιημένη Επικεφαλής Εκπαιδεύτρια σε θέματα Προγραμμάτων Υγείας και Διαχείρισης Κινδύνων & Αναπληρώτρια Προέδρου του ΙΔΑΦΚ.

Όλες οι εργαζόμενες, των βρεφονηπιακών σταθμών, εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ένα από τα βασικά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία των γυναικών αλλά και ευρύτερα των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με βασική προτεραιότητα την ασφάλεια μας. Διότι εκείνη είναι αυτή που μας επιτρέπει να ζούμε χωρίς πανικό και φόβους, να εργαζόμαστε και να νιώθουμε ασφαλείς στην κοινωνία όπου ζούμε.

Δυστυχώς όμως, την κοινωνία μας απαρτίζουν και κακοποιητικά στοιχεία, τα οποία και οφείλουμε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε λαμβάνοντας τα μέτρα μας μέσω της ορθής εκπαίδευσης.

Άλλοτε θέλουν να προβούν σε κλοπή ή ακόμα και σε ληστεία στρέφοντας προς το μέρος μας, όλες τις κακεντρεχείς μεθόδους προκειμένου να μας απειλήσουν ακόμα και με την ίδια μας τη ζωή προκειμένου να επιτύχουν να αποσπάσουν έστω και λίγα ευρώ. Λίγο πιο σπάνια συζητάμε τις πιθανότητες μιας απαγωγής και άλλων μορφών βίας, είτε εμείς είτε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο.

Όλα αυτά μπορούν να επιλυθούν μέσα από διαδραστικές μεθόδους εκπαίδευσης, μέσω πιστοποιημένων προγραμμάτων πρόληψης και ετοιμότητας, τα οποία σκοπό έχουν να εκπαιδεύσουν τους ενδιαφερόμενους για να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο έκτακτο περιστατικό, μέσα από όχι μόνο θεωρητικές αλλά και πρακτικές μεθόδους.

Φωτογραφικό Υλικό της εκδήλωσης ακολουθεί παρακάτω:

Τέλος ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συνεργασία, τον Παιδικό Σταθμό Δήμου Ηρακλείου Αττικής και ιδιαίτερα, τη Δ/ντρια, κα Μάρθα Γκούμα, την Προϊσταμένη κα Μούγιου Γεωργία, καθώς επίσης τα Στελέχη του ΙΔΑΦΚ και την Πρόεδρο του ΙΔΑΦΚ, Ξένια Γεωργιάδου!

Total Views: 833Daily Views: 2

Σχετικά Άρθρα

2 Comments

 1. George Tsitour 02/06/2023 at 14:18 - Reply

  Οι λόγοι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά οι περισσότεροι ακολουθούν
  Με αυτοθυσία και πόνο να έχεις μάθει πράγματα για σένανε και να θες να τα μοιραστείς με τρίτους ανθρώπους γύρω σου
  Και χωρίς πάντα με όφελος το κέρδος η προσωπικό όφελος ο ίδιος
  Η αγάπη του είναι θάλασσα

 2. George Tsitour 02/06/2023 at 11:05 - Reply

  Ποίο δοτικός άνθρωπος από το Δάσκαλο μου Κύριο Αμπατζής Θεόδωρος
  Να τρέξει δωρεάν σεμιναρίων να βοηθήσει με κάθε τρόπο τους ανθρώπους γύρω του
  Η αγάπη που έχει μέσα στην καρδιά του είναι θάλασσα

Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα Νέα της Σχολής & Προσφορές μας.