«ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ».

Ένα μήνυμα διαχρονικό και μόνιμo.

Μία δράση η οποία αποδεικνύει ότι τις γυναίκες δεν τις θυμόμαστε μόνο μία φορά το χρόνο ή όποτε είναι “φανταχτερό”, να το αναφέρουμε.

Μόνιμα τασσόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που το χρειάζονται. Δωρεάν αφιλοκερδώς και μη επιδοτούμενοι από πουθενά.

Το Σάββατο 17/3/2018 άλλη μία τέτοια δράση έλαβε χώρα.

Στην Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας Περιστερίου, στην οδό Τζουμαγιάς 57 στο Περιστέρι, πραγματοποιήθηκε δωρεάν σεμινάριο αυτοάμυνας γυναικών με θέμα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» με αφορμή την γιορτή της γυναίκας και μια έρευνα από στατιστικές που δείχνουν την αύξηση της θυματοποίησης των γυναικών, παγκοσμίως.

Ο Shihan Θοδωρής Απατζής, (Μαύρη Ζώνη 6ο Dan Koei Kan Karate Do), ήταν εισηγητής στο σεμινάριο αυτό μαζί με την βοηθό του, Θεοδωρίδου Αγγελική  (Μαύρη Ζώνη 3ο Dan Koei Kan Karate Do).

Κοντά μας ήταν επίτιμη καλεσμένη και η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης σε αναπηρικό αμαξίδιο Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

 

Συστάσεις περιττεύουν και είναι προσβλητικές για ένα άτομο σαν την Αλεξάνδρα η οποία μόνο παράδειγμα ζωής μπορεί να είναι. Από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχει σταματήσει να αθλείται και να συμμετέχει σε δράσεις που είναι φωτεινά παραδείγματα προς μίμηση.

Το πρόγραμμα περιείχε βασικές αρχές αυτοπροστασίας και εκμάθηση βασικών τεχνικών αυτοάμυνας καθώς και αποφυγή-απεμπλοκή από και επικείμενη συμπλοκή. Όλες οι κυρίες που πήραν μέρος πρώτα παρακολούθησαν ένα θεωρητικό μέρος με βιντεοπροβολές και ακολούθησε το πρακτικό μέρος τόσο σε φυσικό περιβάλλον όσο και στη σχολή.

.

Αφουγκράστηκαν και κατανόησαν τα διδαχθέντα και όπως μας είπαν τους έμεινε το μεγαλύτερο διδαχθέν κομμάτι ασχέτως αν είχαν εμπειρία στις πολεμικές τέχνες ή όχι.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα Νέα της Σχολής & Προσφορές μας.