Την Παρασκευή 24/6/2022, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ), πραγματοποιήθηκε στο χώρο της σχολής μας το σεμινάριο με θέμα: «Γονείς και Παιδιά».


Το σεμινάριο απαρτιζόταν από δύο μέρη. Το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος. Στο θεωρητικό μέρος αναλύθηκαν θέματα νομικής φύσεως, ψυχολογίας, καθώς και θέματα που αφορούσαν την αυτοάμυνα τόσο των παιδιών όσο και των παιδιών μαζί με τους γονείς τους σε διάφορους χώρους.

 

Εισηγητές του σεμιναρίου τους οποίους ευχαριστούμε για άλλη μια φορά ήταν οι:

 

Απατζής Θεόδωρος, κάτοχος μαύρης ζώνης 6ου dan του συστήματος Koei Kan Karate και καθηγητής αυτοάμυνας της ΕΛ.ΑΣ., επικεφαλής εκπαιδευτής αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (Ι.Δ.Α.Φ.Κ.) ,υπεύθυνος ανάπτυξης του self defense της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ.Ζ. όπου ανέπτυξε θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους περί αυτοάμυνας παιδιών και γονέων.

 

 


Σαρηγιαννίδη Ευγενία, ψυχολόγος και επιστημονική διευθύντρια Δικτύου Psy- Counsellors, όπου ανέπτυξε την ψυχολογία των παιδιών, των γονέων, καθώς και πρακτικές βελτίωσης της ψυχολογίας των παιδιών για την αποφυγή θυματοποίησής τους.

 

 

 


Γιαννακοπούλου Θεοδώρα, διακεκριμένη δικηγόρος, και Α.με.Α εξυπηρετείται με αναπηρικά αμαξίδια και η οποία μας ανέλυσε πολύ εμπεριστατωμένα τα άρθρα περί αμύνης.

 

 

 

Συμεωνίδου Αγλαΐα, εργοθεραπεύτρια, λογοπεδικός, προϊσταμένη του τμήματος εργοθεραπείας του κέντρου αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Βούλας, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου και συνεργάτης  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αθήνας για την  κλινική  άσκηση  των φοιτητών της σχολής εργοθεραπείας, όπου έθεσε προτάσεις για αυτοάμυνα σε παιδιά Α.με.Α. και τη σημασία αυτών.

 


 
Σε συνέχεια του σεμιναρίου, οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν σε εξωτερικό χώρο (γήπεδο, πάρκο), για να εκτελέσουν κάποιες τεχνικές μέσω μελέτης περιπτώσεων.

Ευχαριστούμε που μαζί κάναμε τη νύχτα μέρα. Αψηφώντας το πότε θα τελειώσουμε όπως όμορφα και αληθινά αποτυπώνει και το φωτογραφικό υλικό. Ευχαριστούμε που είχατε την υπομονή και ξεπεράσαμε σχεδόν το διπλάσιο την καθορισμένη διάρκεια του σεμιναρίου.. Εσείς , οι παρόντες το κάνατε με το αμέριστο ενδιαφέρον σας.

Ευχαριστούμε όσους παραβρέθηκαν στο σεμινάριο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, για όποιον επιθυμεί.

Όπως σας υποσχεθήκαμε τα μαθήματα μπορούν να συνεχιστούν ώσπου να συμπληρωθούν 25 ώρες που είναι οι αντίστοιχες της πιστοποίησης για όσους μπήκαν στην διαδικασία.

Υποσχόμαστε ότι το επόμενο θα είναι πολύ πιο καλό και ακόμα πιο “δυνατό”.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

3 Comments

  1. […] Άμυνα Υπέρ Τρίτου : “Παιδιά Και Γονείς” (Kids And Parents … […]

  2. ΤΣΙΤΟΎΡΗΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ 15/07/2022 at 14:00 - Reply

    Συγχαρητήρια σέ όλους σας και στον αγαπημένο μου δάσκαλο Αμπατζή Θεώδορος και σέ όλους τους αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,είν’συγκινητικό αυτές τις μέρες που βιώνουμε να υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

  3. ΤΣΙΤΟΎΡΗΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ 15/07/2022 at 13:59 - Reply

    Συγχαρητήρια σέ όλους σας και στον αγαπημένο μου δάσκαλο Αμπατζή Θεώδορος και σέ όλους τους αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,είν’συγκινητικό αυτές τις μέρες που βιώνουμε να υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα Νέα της Σχολής & Προσφορές μας.