Στο Γηροκομείο Αθηνών παρευρέθηκε η Ακαδημία πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας Περιστερίου την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 όπου διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, Άσκηση Σεισμού και Φωτιάς , που συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών, την Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας Περιστερίου, την Ομάδα Διάσωσης Rescue Team DELTA, την Εθελοντική Ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ ΙΛΙΟΥ, τον Αντώνη Παπαλεξάνδρου, και την Μαρία Παπαλεξάνδρου μετά από Πρόσκληση του Προέδρου του κ. Ζώη Κολιού ο οποίος έδωσε το δυναμικότερο παρόν τόσο στην άσκηση όσο και στη φιλοξενία των συμμετεχόντων φορέων. Με την παρουσία του μας τίμησε και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ευάγγελος Γιαννίτσης.

Τις Ομάδες Υποστήριξης συγκροτούσαν, η Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας Rescue TEAM SAR 312, η Π.ΕΝ.ΕΦ.ΥΟ. Σύλλογος Εφέδρων-Πανελλήνια ΕΝΩΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπροστασίας Αττικής Πάρνηθας ΣΕΔΑΠ και οι Εξειδικευμένοι Εθελοντές Διασώστες & Ραδιοερασιτέχνες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Στον ρόλο των Αξιολογητών της Άσκησης η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής ΕΟΔΑ και Εκπρόσωποι Κρατικών Φορέων και Ενόπλων Δυνάμεων.
Αρχηγός της Ακαδημίας Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας Περιστερίου ήταν ο κ. Απατζής Θεόδωρος εκπαιδευτής Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθηγητής αυτοάμυνας αυτοπροστασίας και οπλοτεχνικής σκοποβολής της σχολής αξιωματικών και εκπρόσωπος Ελλάδας στο koei-kan karate do. Μαζί του οι βοηθοί και μέλη της ακαδημίας Θεοδωρίδου Αγγελική, Παχνέλα Ελένη, Στεργιοπούλου Δήμητρα και Αλεξόπουλου Δήμητρα. Η άσκηση ετοιμότητας μας έδωσε την δυνατότητα να αποκτήσουμε εμπειρία και γνώση, αριθμώντας τα θετικά και τα αρνητικά της διαχείρισης μιας έκτακτης ανάγκης σε ένα χώρο φιλοξενίας ηλικιωμένων με πολλαπλά προβλήματα.
Ευχαριστούμε τους συνεργάτες του Γηροκομείου Αθηνών και όλο το προσωπικό του Ιδρύματος για την άμεση ανταπόκριση τους σε όλη την διοργάνωση. Ανάμεσα τους και πολλοί Εκπρόσωποι Κρατικών Φορέων που με την συμβολή και την υποστήριξη τους διευκόλυναν το έργο μας.
Επίσης ευχαριστούμε το Πολεμικό Ναυτικό για την διάθεση του Ασθενοφόρου, το Γενικό Νοσοκομείο Ναυτικού για την διάθεση Ιατρικού Προσωπικού και Ασθενοφόρου, το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την διάθεση των σκηνών στον χώρο του Γηροκομείου Αθηνών, προκειμένου να φιλοξενηθούν το Κέντρο Επιχειρήσεων που συγκροτήθηκε για την άσκηση, και όσοι φιλοξενούνται εντός της μονάδας του ΚΟΝΣΟΛΕΙΟΥ και όλων των άλλων κτιριακών δομών του, την Ελληνική Αστυνομία και την Τροχαία Αττικής για την διάθεση του περιπολικού και των Αξιωματικών του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ., τον 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό για την διάθεση Προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και Πυροσβεστικού Οχήματος, αλλά και όλα τα Σώματα Ασφαλείας που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα μας.
Για Πρώτη Φορά η Μεγάλης Κλίμακας Άσκηση στο Γηροκομείο Αθηνών πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους και τα αντίστοιχα επίσημα έγγραφα των αρμοδίων αρχών.
Κατά την διάρκεια της Άσκησης έλαβαν χώρα πιθανά σενάρια κατά τα οποία περιλαμβάνονται προβλήματα που πιθανά θα προκύπτουν ακόμα και σε θέματα επικοινωνίας με την Προϊσταμένη Αρχή λόγω βλαβών στα δίκτυα επικοινωνιών, ηλεκτροδότησης, ύδρευσης & τηλεφωνίας.
Σπουδαία εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους σε αυτή την ρεαλιστική προσομοίωση σεισμού και φωτιάς.

Total Views: 474Daily Views: 2

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα Νέα της Σχολής & Προσφορές μας.