Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, η Ακαδημία Πολεμικών τεχνών και Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας Περιστερίου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών διοργάνωσε διάλεξη-συζήτηση με δύο ενότητες.

Η πρώτη ήταν με θέμα την «Διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών σε έκτακτη ανάγκη ( στρατηγικό επίπεδο-πεδίο)»

Παρουσιάστηκε ο τρόπος που λειτουργούν οι φορείς σε έκτακτη ανάγκη. Αναλύθηκαν οι παθογένειες με παραδείγματα και καταλήξαμε σε κοινά παραδεκτές προτάσεις βελτίωσης. Εισηγητής του θέματος ήταν ο κ. Αναστόπουλος Παναγιώτης, μέλος Δ.Σ. πολεμικού μουσείου US fema ΜΕΡ/τ. Υποδιευθυντή ΚΕΠΠ.

Η δεύτερη ενότητα ήταν με θέμα «Την αυτοάμυνα και αυτοπροστασία σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ήτοι γυναίκες, παιδιά υπερήλικες, άτομα με ειδικές ανάγκες» κ.τ.λ.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα «Της αντιμετώπισης του στρες και  το αίσθημα του φόβου κατά την διάρκεια κρίσεων»

Εισηγητής αυτής της ενότητας ήταν ο κ.Απατζής Θεόδωρος, εκπρόσωπος Ελλάδας του συστήματος, koei-kan karate do, πιστοποιημένος στο Krav-Maga (IKM), από το Ινστιτούτο φυσικής αγωγής και αθλητισμού του Ισραήλ (At the Wingate college) και εκπαιδευτής των παραπάνω θεμάτων του ΙΔΑΦΚ (Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών).

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Δημαρχείου Γλυφάδας, Άλσους 15.

Ευχαριστούμε όσους παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα Νέα της Σχολής & Προσφορές μας.