Η Κακοποίηση των γυναικών τελικά μας αφορά όλους.

Έτσι και η Ακαδημία πολεμικών τεχνών Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας Περιστερίου με πρόσκληση της προέδρου του Ι.Δ.Α.Φ.Κ. κ.Ξένιας Γεωργιάδου, παραβρέθηκε στο εργατικό κέντρο Ελευσίνας στις 27 Νοεμβρίου 2021, σε ένα πάνελ ομιλητών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Προεδρεύουσα  ήταν η Μαρία Καρέλου, και το πάνελ απαρτιζόταν από κληρικούς, ειδικούς Ψυχολόγους , δικηγόρους και φυσικά από τον επικεφαλή της Ακαδημίας κ. Απατζή Θεόδωρο, Εκπαιδευτής Οπλοτεχνικής, Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας, Σκοποβολής της Ελληνικής Αστυνομίας, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ατόμων με αναπηρία, Επικεφαλής Εκπαιδευτής Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών- Πανελλαδικού δικτύου Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο κ. Απατζής παρουσίασε για άλλη μια φορά τη βασική θεωρία για αποφυγή θυματοποίησης και την εκπαίδευση των γυναικών στην Αυτοάμυνα – Αυτοπροστασία.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο σύλλογος Εθελοντών Θριάσιου πεδίου, και μέσα στους ομιλητές ήταν η Πηνελόπη Μουρτζούκου, νομική σύμβουλος συμβουλευτικού σταθμού γυναικών του Δήμου Ελευσίνας, η Ευγενία Σαρηγιαννίδη ψυχολόγος MRC, και ο πανοσιολογιότατος π. Κύριλλος Οικονομόπουλος.
Πριν την συζήτηση προηγήθηκε θεατρική παράσταση-μονόπρακτο με τίτλο: ”Ήμουν μόνη”.

Από την εκδήλωση βέβαια και μέχρι σήμερα πάρα πολλά είναι τα περιστατικά θυματοποίησης γυναικών με τραγικά  και θανατηφόρα αποτελέσματα.

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από άσχημες ειδήσεις κακοποίησης γυναικών και μάλιστα μέχρι θανάτου.

Για τον λόγο αυτό οι ειδικοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιτύχουν την αποτροπή και εξάλειψη του συγκεκριμένου εγκλήματος.

Η κατάσταση θα αλλάξει όταν αλλάξουμε νοοτροπία.

Μην κλείνετε τα μάτια, ενημερωθείτε για να μπορέσετε να βοηθήσετε τον εαυτό σας αλλά και τους άλλους.

Total Views: 723Daily Views: 1

Σχετικά Άρθρα

3 Comments

  1. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 03/10/2022 at 19:23 - Reply

    Συγχαρητήρια…..

  2. πολλα μπραβο στο Θοδωρη και στους υπολοιπους κυριους και κυριες που συμμετειχαν

Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα Νέα της Σχολής & Προσφορές μας.