Στις 26-6-2023 στο τέλος του μαθήματος κάναμε κάτι πρωτότυπο χρήσιμο και προπάντων Πρακτικό.

Κάναμε ένα πείραμα και προσπαθήσαμε να δουλέψουμε ένα “σενάριο” με τους μικρούς αθλούμενους και τους γονείς της αθλητικής σχολής.

Αφορούσε το πολύ ευαίσθητο θέμα των απαγωγών και διαφόρων ειδών εκδηλώσεων βίας οι απόπειρες αυτής κατά των μικρών παιδιών που συνήθως δυστυχώς βρίσκονται στο στόχαστρο διαφόρων επιτήδειων..

Το πείραμα αυτό θα μπορούσατε να το κάνετε κι εσείς τις δικές σας τις σχολές ή και αν δεν ανήκετε σε κάποια σχολή ή δεν εκπαιδεύεστε και δεν πάτε τα τέκνα σας σε καμιά πολεμική τέχνη, θα μπορούσατε να το κάνετε σαν ένα απλό πείραμα μεταξύ σας.

Το δικό μας πείραμα λοιπόν έβγαλε πολλά συμπεράσματα. Τα συμπεράσματα αυτά θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα σε εσάς.

Το σενάριο έλεγε ότι κινούμαστε κάποιοι γονείς με τα παιδιά μας και μπροστά συμβαίνει κάποιο αναπάντεχο γεγονός.Το γεγονός αυτό αφορά την εμφάνιση κάποιου ανθρώπου ενοχλητικού καταρχάς έως και εγκληματία. Τα παιδιά έπρεπε όταν τον αναγνωρίσουν να ¨απειλεί”, να τρέξουν γρήγορα στους γονείς τους και οι γονείς τους να τα προστατέψουν.

Το πείραμα – μάθημα αυτό είχε δυσάρεστα αλλά πολύ εποικοδομητικά μαθήματα. Όλοι μάθανε από το πάθημα.

Shadow on lawn of a father, a small child and a baby carriage.

Αναφέρουμε λοιπόν ότι το μεγαλύτερο μέρος των γονιών αποδείχτηκε αναποτελεσματικό στο να προστατέψουν ουσιωδώς τα παιδιά τους.

Επίσης το 90% των παιδιών μόλις άκουσε τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν πειθάρχησαν και επιτυχώς κατάφεραν να φτάσουνε σε ελάχιστο χρόνο στους γονείς τους. Το εκτέλεσαν απόλυτα πετυχημένα χωρίς να έχουνε πρότερη εμπειρία από αυτή την μικρή άσκηση.

Όταν τα παιδιά έφτασαν στους γονείς οι γονείς δεν ήξεραν τι να κάνουν παρότι τους είχαμε ενημερώσει τι να πράξουν. Ένα δεύτερο και πιο προχωρημένο σενάριο ήταν η προσπάθεια απαγωγής ενός παιδιού. Θέλαμε να δούμε πως θα συμπεριφερθούν άπαντες. Τόσο οι υπόλοιποι συμμετέχοντες όσο και ο γονιός του παιδιού. Ο εμπλεκόμενος γονιός του συγκεκριμένου παιδιού ούτε καν μας πλησίασε. Πάγωσε. Δεν ήξερε τι να πράξει.

Σημειωτέον ότι το περιβάλλον ήτανε φιλικό, ήτανε το μαλακό και ασφαλές τερέν της σχολής ήταν γνώριμο και ασφαλές, ήταν γνωστοί μεταξύ τους οι εμπλεκόμενοι όσο και εγώ μαζί με το βοηθό μου. Που για τις ανάγκες του σεναρίου κάναμε τους εγκληματίες.

Σε αυτή τη φάση και για να δικαιολογηθεί ο γονιός είπε ότι αν ήτανε σε πραγματικό περιστατικό σίγουρα θα δρούσε αλλιώς. Θα ήτανε πιο δραστικός ως προς την επίλυση του προβλήματος που αντιμετώπισε. Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε αυτό που είπε ο γονιός, όμως είναι σίγουρο ότι όταν στο ασφαλές περιβάλλον της σχολής δεν μπορούν να γίνουνε οι σωστές πρακτικές, φανταστείτε όταν είναι πραγματικό το περιστατικό που σημαίνει πολύ μεγαλύτερο στρες το αν θα πράξουμε τελικά τα δέοντα.Κατόπιν τούτου όλοι πείστηκαν ότι πρέπει να εκπαιδευτούν. Τόσο οι μικροί αθλούμενοι όσο όμως ιδίως οι γονείς.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για ένα αντίστοιχο σεμινάριο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αν κάποιος από σας ενδιαφέρεται αφήστε μας τα σχόλιά σας , τις απορίες σας και ενδεχομένως δηλώστε τη συμμετοχή σας για το εν λόγω σεμινάριο..

Μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή που μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες της παρακάτω δημοσίευσης, υπήρξε και σε αντίστοιχο σεμινάριο που κάναμε πέρυσι

Total Views: 878Daily Views: 1

Σχετικά Άρθρα

One Comment

  1. Νίκος 09/07/2023 at 23:31 - Reply

    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ .ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ -ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ……..ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ,ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ……ΠΡΕΠΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙΣ…..ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΓΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΟΛΩΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ……ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ……ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΖΗΛΟ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΑΣ ,ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΝ ΜΑΣ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ……

Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα Νέα της Σχολής & Προσφορές μας.