Το καλοκαίρι πέρασε χωρίς δίχως καν να το καταλάβουμε κι εμείς καλά καλά. Ελπίζουμε να το χαρήκατε και να είστε έτοιμοι για την σεζόν με όρεξη και καλή διάθεση.

Όσοι μας παρακολουθείτε σε αυτό το site τις δράσεις της σχολής μας έχετε δει ότι δεν περιοριζόμαστε στην τυπική προπονητική ενός αθλητικού συλλόγου αλλά κάνουμε και αναρίθμητες δράσεις που είτε αφορούν φιλανθρωπίες, είτε αφορούν δράσεις για άτομα με αναπηρία, είτε αφορούν δράσεις για ειδικές ομάδες πληθυσμού, είτε αφορούν δράσεις που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση ανθρωπογενών και φυσικών καταστροφών, με την μόνιμη συνεργασία που έχουμε με το Ινστιτούτο διαχείρισης ανθρώπινων και φυσικών καταστροφών.

Όλες αυτές τις δράσεις μας μπορείτε να τις βρείτε ανατρέχοντας στο παρακάτω link : https://martial-arts.gr/blog/  Δείτε όλες τις δράσεις που κάναμε την περασμένη σεζόν.

Είναι αναρίθμητες..!!

Για όσους δε χρειάζεται να διαβάσετε τις δράσεις μας, σημαίνει ότι συμμετέχετε σε αυτές και μέσω της συμμετοχής σας είστε χαρούμενοι κι εσείς που προσφέρετε στο κοινωνικό σύνολο αλλά κι εμείς που είμαστε το έναυσμα σας για να κάνουμε το κοινωνικό καλό.

Η σχολή μας ανοίγει και πάλι με τα προϋπάρχοντα προγράμματα αλλά και με αρκετά νέα. Έχοντας λάβει αθλητική αναγνώριση και μητρώο στην Γενική Γραμματεία αθλητισμού πλήρως εναρμονισμένη στις επιταγές του υπουργείου αθλητισμού και την ομοσπονδία του Ζίου ζίτσου που μας αναγνωρίζει.

Διαθέταμε και διαθέτουμε τις παρακάτω τέχνες και αγωνίσματα

 • Koei-kan karate. Το παραδοσιακό σύστημα καράτε το οποίο “κινείται” σε παραδοσιακές αρχές αλλά και εκσυγχρονιζόμενο όσον αφορά την αυτοάμυνα το κάνει ένα πάρα πολύ δυνατό μαχητικό σύστημα. Περιλαμβάνει τόσο την εξάσκηση σε βασικές τεχνικές (kihon waza) , εξάσκηση σε kata, kobudo ( εκμάθηση αρχαίων όπλων bo , nunchaku katana, tanto, tonfa, sai, kama,)  joshin jitsu αυτοάμυνα. Το αγαπημένο μας σύστημα ανέκαθεν έχει και πλήρη γκάμα 25 τεχνικών ρίψεων  nage no kata που εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει άλλο σύστημα καράτε τόσες πολλές τεχνικές ρίψεων.

Γνωρίστε περισσότερα για το σύστημα στον παρακάτω σύνδεσμο https://martial-arts.gr/koei-kan-karate/

 • Jiu Jitsu. Το μαχητικό σύστημα που δε χρειάζεται πολλές συστάσεις.

Αναγνωρισμένο κρατικά απο την Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ.Ζ.  Συμμετέχουμε με τους περισσότερους αθλητές μας να λαμβάνουν μέρος και να διακρίνονται στα επιμέρους πρωταθλήματα. Μέσα από την συμμετοχή μας στην ομοσπονδία οι μικροί μας και μεγάλοι αθλητές λαμβάνουν την ευκαιρία να συναγωνιστούν σε πανελλήνιο επίπεδο άλλους αθλητές. Στην καλύτερη περίπτωση μιλάμε για μια νίκη στη χειρότερη μαθαίνουμε στους αθλητές μας να διαχειρίζονται και την ήττα. Σκοπός είναι η νίκη. Ίσως σκοπός είναι όμως να διαχειριζόμαστε και την ήττα. Απ’ όσα γνωρίζουμε η ομοσπονδία μας επιφυλλασει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις και όλα αυτά μέχρι πριν το Νοέμβρη.

Ελάτε μαζί μας να τα “κατακτήσουμε” μαζί.

 

 • Tang soo do, Soo bahk do. Λαμβάνουμε μέρος σε κάθε πρωτάθλημα συμμετέχοντας και λαμβάνοντας και εκεί αρκετά σημαντικές διακρίσεις τόσο στους αγώνες point fihgting  και στο διαγωνισμό φορμών

 • krav maga: είναι πασίγνωστο και δε χρειάζεται διαφήμιση. Όλοι ξέρουν ότι πρόκειται για την ισραηλινή εκδοχή της αυτοάμυνας. Και εμείς ενεργοποιούμε το προϋπάρχον  επιτυχημένο τμήμα Krav maga εφόσον συμπληρωθούν τα άτομα ενός γκρουπ.

Καθορίσαμε να είναι η Δευτέρα 4η Σεπτεμβρίου 2023 το άνοιγμα μας για την εγγραφή τόσο νέων όσο και ενηλίκων στα τμήματα μας.

Ο Δάσκαλος Σκορδίλης Γεώργιος κάτοχος μαύρη ζώνη 7 dan  μας είπε για τον Δάσκαλο  Θοδωρή Απατζή  κάτοχο μαύρης ζώνης 7 dan, και την λειτουργία της κεντρικής σχολής (Hombu dojo):

“The summer is coming to a close.

Shihan Theo Apatzis is the head instructor of the Koeikan-Kan branch Peristéri Greece. Through the years he has been a dedicated practitioner. He is also an instructor in Krav Maga and Jiujitsu. His years as a police officer and trainer has given him a unique perspective on situation awareness. He uses all his knowledge to help his students become well versed in the various disciplines. The world has changed and continues to change. You’re children and yourselves will gain self confidence and feel comfortable in any situation. Contact him to sign up to begin your journey”……

Επίσης ο δάσκαλος αναφέρθηκε και πρότεινε και τον αθλητικό όμιλο στο οποίο προπονήτρια είναι η Αγγελική Θεοδωρίδου υψηλόβαθμη κάτοχος 4ου Dan μαύρη ζώνη και προπονήτρια καράτε:

“Sensei Angeliki Theodoriou is beginning classes. She is a superior instructor and competitor. She is patient and is a caring and supportive instructor. Her classes are challenging and the students are encouraged to do their best. Message her on messenger to learn about days and times of classes”….

Τα τμήματα μας λοιπόν εμπλουτίζονται και με πιλοτικά πρωινά γκρουπ.

 • Νεο Τμήμα
  Strong & Fighting
  Λειτουργική προπόνηση με βασικές κινήσεις αυτοάμυνας
  * φυσική κατάσταση
  * ενδυνάμωση
  * εκμάθηση βασικής κινησιολογίας αυτοάμυνας
  Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα.

 • Νεο Τμημα Pilates

Ένα σύστημα ασκήσεων, διατάσεων και ενδυνάμωσης που επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία , τον έλεγχο, την αναπνοή, τη ροή της κίνησης και τη συγκέντρωση!

* ευλυγισία των μυών
* συμμετρική στάση του σώματος
* έλεγχο της αναπνοής
* σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης και της λεκάνης
*μεγαλύτερο εύρος κίνησης των αρθρώσεων
Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα

Τα πιλοτικά τμήματα αυτά θα συντονίζει η Μιχαέλα Νιώτη . Είναι , Yoga & Pilates Instructor , Zumba ® Instructor Strong Nation (The high-intensity workout led by music) Instructor,  Group & Personal Trainer, Prenatal Trainer, Ιδιοκτήτρια Studio Dance Heart School

Επίσης:

 • Τμήματα
  Parakarate – special needs
  Για ΑμεΑ
  – Μυϊκή ενδυνάμωση :
  Τα οφέλη της προπόνησης ενδυνάμωσης;
  Αυξάνει τη μυϊκή μάζα. Βελτιώνεται, έτσι, συνολικά η λειτουργία και η κινησιολογία του σώματός σας. …
  Βοηθάει στη διαχείριση του βάρους. …
  Δυναμώνει τα οστά. …
  Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία. …
  Ελέγχει τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα. …
  Επιδρά θετικά στην ψυχική υγεία.

 

– κινησιολογία :
Η εφαρμοσμένη Κινησιολογία είναι μια δυναμική μέθοδος, που δίνει την δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης διαγνωστικής αξιολόγησης , βιοχημικών και ψυχολογικών παραμέτρων του ασκούμενου.
Ταυτόχρονα η κινησιολογία εκπαιδεύει το ανθρώπινο κεντρικό νευρικό σύστημα, βελτιώνοντας τον κινητικό έλεγχο και τη σταθερότητα στις αρθρώσεις και στις κινήσεις του ανθρώπινου σώματος.

Το πρόγραμμα συντονίσει ο Ευάγγελος Μπλέτσας μεγαλόβαθμόσ δάσκαλος της σχολής μας και Προπονητής- συντονιστής των special Olympics Hellas εκπαιδευτικού προγράμματος play unified learn unified.

Μην μένετε στην ανάγνωση μόνο του άρθρου.

Τώρα είναι η ώρα. Οι ανάγκες τρέχουν. Τώρα δίνεται ευκαιρία σε σας και τα τέκνα σας να “πάτε” ένα βήμα παρακάτω. Είτε αυτό αφορά την σωματική μας υγεία είτε την ψυχική μας υγεία είτε επίσης μαθαίνοντας την τόσο χρήσιμη πλέον στις μέρες μας αυτoάμυνα.

 Η αυτοάμυνα δεν είναι ένα απλό ακρωνύμιο που αξίζει τον κόπο να μπει σε μία δημοσίευση. Είναι επιτακτική ανάγκη της εποχής μας. Πρέπει να γίνει συνδυασμένα με εκμάθηση σεναρίων, ασκήσεων, εντατική προπόνηση και σενάρια βασισμένα στην Ελληνική νομική πραγματικότητα και το ρεαλισμό των ημερών μας.

Μόνο τότε κάποιος μπορεί να βρει απαντήσεις που να αφορούν την αυτοάμυνα τόσο πολύ ίδιου όσο και των αγαπημένων του προσώπων.

 

Για να κερδίσετε ένα μήνα δωρεάν γνωριμίας με τη σχολή τους εκπαιδευτές και όσα σας είπαμε παραπάνω:

1).Στείλτε μας το link που κοινοποιήσατε το παρόν άρθρο στα δικά σας social και

2).Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας κάτω μέρος της σελίδας https://martial-arts.gr/ 

Μόλις κάνετε αυτά θα σας έρθει απαντητικό ένα ηλεκτρονικό κουπόνι για δωρεάν συμμετοχή ενός μηνός στις δραστηριότητες της σχολής μας. Ευχαριστούμε και ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας..

Ακολουθήστε αυτό το φιλοσοφικό παροιμιώδες των ξακουστών σαμουράι

Cry in the dojo to laugh in the battlefield

Προπονήθείτε σκληρά στη σχολή σας για να μπορείτε να γελάτε στο πεδίο της μάχης…

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα Νέα της Σχολής & Προσφορές μας.