Η Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας Περιστερίου πήρε ενεργά μέρος στην άσκηση Ευρείας Κλίμακας στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος την 31.10.2018 που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, ύστερα από πρόσκληση του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών.

Το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών συμμετείχε ενεργά στον Συντονισμό των Εθελοντών Πολιτών και Οργανώσεων, σύμφωνα με πρόσκληση του από την Επιτροπή Διοργανωτών  του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της Άσκησης οι διοργανωτές πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες όλων των φορέων ενώ ακολούθησε πλούσια δεξίωση στο ξενοδοχείο SOFITEL.

Ανάμεσα στους   ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ που διακρίνονται παρακάτω  έλαβαν μέρος πλήθος εθελοντών πολιτών και εθελοντικών οργανώσεων σε ρόλους “παρατηρητών”, “παικτών”, “θυμάτων, φίλων &  συγγενών”,  όπως η Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας SAR 312 με επικεφαλή τον κ.Νίκο Αποστόλου, η Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας με επικεφαλή τον κ. Νικόλαο Ρήγα, το  Σώμα Σαμαρειτών ΕΕΣ Χαλκίδας με επικεφαλή τον κ. Ιωάννη Δεληγιάννη, η Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας – Αυτοπροστασίας Περιστερίου με επικεφαλή τον Εκπαιδευτή ΕΛΑΣ κ. Θεόδωρο Απατζή, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με επικεφαλή τον κ. Βασίλη Κρητικό,   η Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής με επικεφαλή τον κ. Γεώργιο Κασφίκη, οι Fetes Club 4×4 με επικεφαλή τον κ. Βαγγέλη Γκάγκαρη, o Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων με επικεφαλή τον κ. Αλέξανδρο Παλατιανό, η ΕΣΕΝ ΠΑΣΧΝΑ με επικεφαλή την κα Βάνια Βήχου, η MDC με επικεφαλή τον κ. Κυριάκο Ποζίδη, Εκπαιδευτές του ΙΔΑΦΚ και πολλοί άλλοι.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για την Ακαδημία μας  γιατί λάβαμε μέρος σε μια προσομοίωση ενός πραγματικού συμβάντος και αντιληφθήκαμε το μέγεθος των αναγκών που απαιτεί η διαχείριση μίας μαζικής απώλειας υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα Νέα της Σχολής & Προσφορές μας.