Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Περιστερίου, εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου με θέμα «Σύντομη Ιστορία των Πολεμικών Τεχνών», του συγγραφέα Παναγιώτη Αναστόπουλου των εκδόσεων 24 γράμματα.

Την παρουσίαση πλαισίωσαν εκλεκτοί ομιλητές που αναφέρθηκαν σε επιλεγμένες θεματικές γύρω από το βιβλίο και τις πολεμικές τέχνες. Αυτοί ήταν ο συγγραφέας Κυριάκος Μέλλος, η εικαστικός και εκπαιδευτικός στην Σχολή Καλών Τεχνών Ερμιόνη Δελή, ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Χριστοδούλου, ο αστυνομικός, εκπαιδευτής αυτοάμυνας-αυτοπροστασίας της ΕΛ.ΑΣ και αντιπρόσωπος Ελλάδος του Koei Kan karate Do Θεόδωρος Απατζής και ο Στρατηγός ε.α. Ιωάννης Καμνής.
Η Ακαδημία πολεμικών τεχνών αυτοάμυνας αυτοπροστασίας Περιστερίου έκανε αισθητή την παρουσία της με ομιλητή τον Θεόδωρο Απατζή, μεγάλο γνώστη των πολεμικών τεχνών και επικεφαλή Ελλάδος του συστήματος  Koei-kan Karate Do, ο οποίος μίλησε για την φιλική σχέση που ανέπτυξε με τον Παναγιώτη Αναστόπουλο μέσα από το πεδίο των πολεμικών τεχνών και αναφέρθηκε στην συνεισφορά του στην έρευνα που πραγματοποίησε ο συγγραφέας για την υλοποίηση του βιβλίου: «Το παρόν βιβλίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια βαθιά εμπεριστατωμένη έρευνα σχετικά με την καταγωγή των πολεμικών τεχνών. Ο κ. Απατζής δέχθηκε με μεγάλη χαρά και τιμή την πρόσκληση να επικαιροποιήσει τις γνώσεις που παρατίθενται στο βιβλίο. Μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για ένα μνημονιακό τεύχος, καθώς πρωτοτυπεί χωρίς να το ήθελε. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει παρόμοιο βιβλίο που γεφυρώνει χρονικά τον ελληνισμό με τις υπόλοιπες πολεμικές τέχνες».
Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη  Αναστόπουλο για την πρόσκληση και την τιμή που μας έκανε να μοιραστούμε μαζί του την περιγραφή του αριστουργήματος του.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα Νέα της Σχολής & Προσφορές μας.