Τρίτη 8 Μαρτίου.

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, επί της ουσίας είναι η διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών.

Ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα από ένα αγωνιστικό κίνημα γυναικών που έκανε διαμαρτυρίες και ζητούσαν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, καλύτερες συνθήκες εργασίας, καθώς και δικαίωμα ψήφου.

Το κίνημα αυτό ήταν ευρέως διαδεδομένο στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. και εν τέλει θεσμοθετήθηκε επισήμως το 1977 από τον Ο.Η.Ε.

Η ημέρα αυτή είναι ημέρα κινητοποίησης που ως σκοπό έχει την υποστήριξη και ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία.

Η παγκόσμια αυτή ημέρα ξεκίνησε αρχικά από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας και του πρώην Σοβιετικού μπλοκ ως ένας εορτασμός.

Η γενική γραμματέας ισότητος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η  ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης κάθε είδους αποφάσεων αποτελεί μία από τις κυριότερες προϋποθέσεις για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δύο φύλων. Η σημασία της αναγνωρίζεται ρητά σε διεθνές επίπεδο καθώς η παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για τα θέματα των γυναικών στο Πεκίνο το 1995 επιβεβαίωσε ότι η απουσία των γυναικών από τις διαδικασίες λήψης πολιτικών αποφάσεων υποβαθμίζει την δημοκρατία.

Το παρακάτω επισυναπτόμενο ενημερωτικό δελτίο αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά αποτύπωση της γενικής εικόνας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και των πολλαπλών διακρίσεων κατά των γυναικών του Δικτύου Υποστηρικτικών Δομών και της Γραμμής Υποστήριξης SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) σε συνθήκες πανδημίας COVID-19.

https://isotita.gr/wp-content/uploads/2021/09/Ενημερωτικό-Δελτίο-Φεβρουάριος-2021-Απρίλιος-2021.pdf

Έρχόμενοι  στο σήμερα φαίνεται πως η ημέρα αυτή έχει χάσει το πολιτικό της νόημα και έχει γίνει απλώς μία ευκαιρία εκ μέρους των ανδρών να εκφράσουν την αγάπη τους ως προς τις γυναίκες, όπως συμβαίνει και με άλλες γνωστές εορτές,

Ο εορτασμός αυτής της ημέρας, ύστερα από πολύχρονη καθυστέρηση, καθιερώθηκε το 1910 ύστερα από πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin και εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911.

Δυστυχώς αποδεικνύεται και υποδεικνύεται πόσο απαραίτητη είναι η συνέχιση αυτής της υπενθύμισης  καθώς και σήμερα η γυναίκα παλεύει να βρει τον παλμό της και το ρυθμό της σε αυτή την σκληρή κοινωνία. Την κοινωνία των ανισοτήτων των άνισων ευκαιριών της υψηλής εγκληματικότητας μέσα και έξω από το σπίτι της.

 Εμείς έμπρακτα εκδηλώνουμε το ενδιαφέρον μας για τη γυναίκα και τα δικαιώματα της ..

Κάνουμε πράξεις. 
Σας προσφέρουμε εντελώς δωρεάν ένα δώρο-κουπόνι.  Οι πρώτοι 5 που θα μας στείλουν μήνυμα στις 8 Μάρτη κερδίζουν ένα μήνα δωρεάν συμμετοχή στις δραστηριότητες της σχολής χωρίς  καμία άλλη μελλοντική επιβάρυνση ή υποχρέωση.

Το κουπόνι χρησιμοποιείται για καθαρά διαφημιστικούς λόγους

Το κουπόνι είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί μία φορά για έναν ενδιαφερόμενο καθώς επίσης είναι και μεταβιβάσιμο αυτό σημαίνει ότι όποιος το κερδίσει μπορεί να το μεταβιβάσει σε κάποιο άλλο άτομο..

Για ευνόητους λόγους εξαιρούνται τα μέλη μας …

Total Views: 537Daily Views: 1

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφείτε στη λίστα νέων μας.

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα Νέα της Σχολής & Προσφορές μας.